• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Tmavé housky pro domácí pekárnu
Napište svůj komentář k receptu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tmavé housky pro domácí pekárnu
Tmavé housky pro domácí pekárnu
Tmavé housky pro domácí pekárnu
Tmavé housky pro domácí pekárnu
Tmavé housky pro domácí pekárnu
Tmavé housky pro domácí pekárnu
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 50
      g celozrnná žitná mouka
    • 100
      g hladká mouka
    • 250
      ml voda
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička sušené droždí vrchovatá
    • 2
      lžička kmín do těsta a na posypání

Postup přípravy receptu

1
Přísady dáme do domácí pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto.
2
Vyndáme, rozdělíme asi na 8 kousků a upleteme housky.
3
Necháme 20 minut kynout, potřeme vajíčkem a posypeme kmínem. Pečeme v klasické troubě při 180 °C asi 20 minut (podle trouby).
4
Těsto můžete samozřejmě vypracovat i ručně. Posypat se mohou podle chuti-sezam, kmín, různé semínka. Vydrží dlouho měkké a jsou moc dobré.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marek | 27. 2. 2017 17:06

    Vajíčko jen na potření, ale já potírám vodou před kynutím, před pečením a hned po vytažení z trouby a je to super. :-)

  • Marek | 27. 2. 2017 17:05

    Vajíčko jen na potření. :-)

  • Evik | 3. 5. 2016 12:32

    Prosím, to vajíčko se přidává také do toho těsta, nebo je jen na potření? Děkuji! :-)

  • Helena | 2. 1. 2015 15:35

    Péči houstičky pravidelně,jen dávám 200ml vody.

  • SisiZ | 23. 11. 2012 18:27

    Děkuji za dobrý recept.Dávám 1:-)

  • saly15
    saly15 | 23. 11. 2012 10:59

    děkuji za recept, snad mi příště výjde lip těsto (na fotce tři před a tři po ;-) )

  • RauM
    RauM | 1. 4. 2012 11:27

    jo a dávku v tomto v receptu dávám 1/2 kostky droždí

  • RauM
    RauM | 1. 4. 2012 11:21

    Já už je dělám z 1,5 dávky(pak si dávám zamrazit), jsou výborné, dělala jsem jak houstičky, tak bulky, jen do těsta jsem si ještě přidala lněná semínka! I manželovi moc chutnaly!.. těsto jsem zadělávala ručně, chce ještě trochu podsypat, aby se nelepilo, jinak super O:-)

  • 1982Petula
    1982Petula | 6. 10. 2011 15:41

    Jediná chyba je, že mi nějak vyšlo řídké těsto, ale i tak jsou houstičky skvělé a krásně křupavé. Příště přidám mouku a bude to ještě lepší.

  • Idi
    Idi | 16. 9. 2011 19:09

    Máme rádi celozrnné pečivo(člověk se s ním v obchodech vpodstatě nesetká), proto hledám na internetu recepty a tenhle je opravdu bezvadný. Přesně jak píše Jirka+Marie-nadýchané a křupavé. Ještě je zvěčním a dodám fotky ;-)

  • Dana Vařilová | 2. 2. 2010 22:07

    Dělala jsem již třikrát a pokaždé jsou dobré. Dnes se mi přítel i rozčiloval, že nejsou :-) Začnu dělat ze dvou dávek :-) Nejsou pracné a pokaždé dělám jiný tvar, jdou i rohlíky, bulky atd...

  • Lucie Skalická | 26. 2. 2009 21:26

    Housky jsou opravdu moc dobré. Musím se držet, abych je nesnědla sama. :-)

  • Kačka | 26. 3. 2008 13:48

    Mám použít progrm na těsto nebo normálně jako když peču chleba, jen to ale před pečením vyndám ? Děkuji

  • Anna Ganajová | 29. 2. 2008 18:56

    Můžu se zeptat kolik dáváte vody? Já dávám i méně a pořád je těsto lepivé, ale po upečení jsou opravdu vynikající! Předem děkuji

  • Anna Bujoková | 27. 1. 2008 15:20

    Už se na ně chystám, po zdařilých pokusech chlebů.Anonyme, máš i nějaký kladný příspěvěk? Když jsi takový pesimista, tak sem nelez!!!!!

  • Jirka + Marie Lulkovi | 15. 1. 2008 13:51

    Téééda ,ty jsou....Zrovna jsem je dopekla,nadýchané,křupavoučké...Vřele doporučuji...Přidala jsem trochu lněných semínek dovnitř a na povrch...Dělala jsem i světlé,ale tyto vítězí na plné čáře...

  • Petra Špačková | 8. 10. 2007 17:29

    Dnes jsem dělala. Použila jsem žitnou chlebovou mouku (celozrnou jsem nesehnala), kvasnice klasické (dala jsem asi 1/4 kostičky), kmínu jsem dala asi míň než jednu lžičku, přisypala jsem lněné a slunečnicové semínko. Zpracovávala jsem ručně a těsto bylo dobré, nelepilo se ani neteklo. Upekla jsem a manžel si pošmáknul. Příště mám udělat se semínky dýně. Já dávám 1

  • Pavlína Bartáčková | 3. 9. 2007 07:42

    Dlouho jsem hledala všude možně dobré tmavé pečivo.Vždy byl výsledek katastrofa. Ale tento recept mně překvapil!!! Nesdílím předchozí názor...Mohu jen doporučit! Na podruhé jsem dala polovinu soli ,ale jinak jsou housky VYNIKAJÍCÍ!!!!!!

  • Anonym | 7. 2. 2007 08:45

    Kdyz jsem vyndala těsto z pekárny, bylo strašně řídké a lepivé. Přidala jsem víc mouky. Jsou dost slané. Žádný zázrak, asi jako když si je koupím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Housky a rohlíky
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Celozrnná žitná mouka Cukr Hladká mouka Kmín Rostlinný olej Sůl Sušené droždí Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na česneku

Kuře na česneku

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Kuře v sáčku

Kuře v sáčku

Buchta z mikrovlnky

Buchta z mikrovlnky

Vynikající vanilková zmrzlina

Vynikající vanilková zmrzlina

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Nadýchaný piškotový dort

Nadýchaný piškotový dort

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

76
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
75
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
69
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
68
Tvarůžkový steak
Tvarůžkový steak
67
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Tlačenka s vařenými vejci
Tlačenka s vařenými vejci
Tlačenkový salát s hořčičnou zálivkou
Tlačenkový salát s hořčičnou zálivkou
Tlačenkový salát se žampiony
Tlačenkový salát se žampiony
Tmavý čokoládový koláč
Tmavý čokoládový koláč
Toast andaluského rybáře
Toast andaluského rybáře
Toast se šunkou, cheddarem a pestem aneb Croque monsieur
Toast se šunkou, cheddarem a pestem…
  • Recepty.cz
  • Tmavé housky pro domácí pekárnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact