Uvaříme pudink, ale dáme jen 4 dcl mléka a cukr podle chuti. Necháme vychladit. Pak promazáváme sušenky střídavě pudinkem a marmeládou a dáváme za sebe. Zbytkem pudinku pomažeme celý řez a posypeme kokosem a zabalíme do alobalu a necháme uležet. Krájíme šikmé řezy.
2
Pak ještě dělám světlou variantu, kdy použiju světlé BEBE sušenky, meruňkovou marmeládu a kakaový pudink. Na talířek pak servíruju jeden tmavý a jeden světlý řez.
3
Je to rychlé, nenáročné, ale hezky to vypadá i chutná.
S roztíráním vystydlého hustého pudinku (ze 4 dl mléka je dost hustý) nemám dobré zkušenosti. Dala bych přednost jinému krému (viz předchozí komentáře).
To je v podstatě toto: http://www.recepty.cz/recept/rychle-be-be-rezy-3846
Vendul
|9. 8. 2011 18:33
Tak tuhle dobrůtku jsem dělala o víkendu, ale místo krému dávám 1 tvaroh(kostku), 1 kelímek kysané smetany a do toho přidám jednu lžíci mouč. cukru z těchto surovin udělám krém a potírám střídavě světlou a tmavou sušenku a ještě tam dávám slabé kolečko banánu. Když je to vše slepené poliji oplatky trochu rumem a poté potřu zbytkem krému a navrh čokoládu (čok. na vaření) pak to ještě dozdobím nastrouhanou oplatkou nebo kokosem.. Je to rychlejší než dělat puding. :-[
Taky dělám tuto variaci, jen dělám vanilkový krém na obě dvě a střídám tmavou sušenku se světlou, na tmavých je marmeláda a na světlých krém. Bez chybičky.
Irena Klasová
|16. 4. 2007 09:01
Já to znám pod názvem "Nepečený moučník z BEBE sušenek". Sušenky jsou světlé, krém střídám jeden světlý a druhý tmavý. Krémem potřu nakonec celý řez a posypu kokosem. Celé pak zabalím do alobalu a nechám v lednicče ztuhnout. Též je to dobré.
Zuzana Šindlerová
|13. 4. 2007 09:52
Moc dobré a rychlé, dělám jen s malou změnou, že z pudinku udělám máslový krém a střídám světlé a tmavé sušenky potřené rybízovou marmeládou a střídavě světlý a tmavý krém. Na řezu vypadá nádherně barevně.