balení
cukrářské piškoty
pokud chce mít víc pater tak přidejte další balíček nebo 2
4
kelímek
zakysaná smetana
kvalitní smetana buď 4 kelímky o 200 g nebo klidně dva a více velké kelímky
1,50
lžíce
moučkový cukr
na ochucení
1
hrst
kakao
na posypání
3
lžička
káva
na piškoty
Postup přípravy receptu
1
Připravíme si suroviny a nějakou formu (na dort, zapékací misku, hluboký plech). Dáme do vetší misky nebo hrníčku kafe (já dávám 3 lžičky, záleží jak moc chcete cítit příchuť kafe) a horkou vodou ho zalijeme až po okraj. Kafe si podle potřeby, můžete osladit.
2
Rozbalíme si cukrářské piškoty (nebo i normální piškoty, jde to dělat z obojího) a namáčíme je v kafi a poté přendaváme do formy. Když uděláme první patro z piškotů, tak si v další misce připravíme zakysanou smetanu s moučkovým cukrem (promícháme). Pak dáme slabší vrstvu (nebo můžete dát i silnější vrstvu, podle toho kolik krému si uděláte) krému na piškoty a rozetřeme. A postupujeme znova - namočené piškoty -> krém -> piškoty -> atd. Poslední vrstva je krém.
3
Na závěr ho zaprášíme kakaem a dáme do lednice vychladnout a ztuhnout. U nás to vždy zmizí ještě ten den, neboť je to velice lehký a chutný, oblíbený recept.