hrnek
espresso
stačí malý hrneček a káva by měla být silnější
amaretto
dle chuti
2
balení
cukrářské piškoty
mohou být použity i normální
5
lžíce
moučkový cukr
dle chuti
kakao
na posypání (může být i granko)
Postup přípravy receptu
1
Uvaříme si hrnek silné kávy a začneme vykládat formu piškoty. Lžící piškoty po celé délce polijeme vychladlou kávou. Do druhého hrnku si dolijeme trochu Amaretta a celý proces polévání opakujeme.
2
Vezmeme si k ruce mísu do té nalijeme smetanu ke šlehání (popřípadě i ztužovač) a vše šleháme dokud není šlehačka.
3
Přidáme tvaroh a cukr a vše ušleháme a touto směsí potřeme piškoty.
4
Dáme další vrstvu piškotů, polijeme kávou a Amarettem a potřeme vrstvou šlehačky.
5
Na závěr celý dort posypeme kakaem přes sítko. Necháme přes noc uležet (cca 7 - 9 hodin).
Dobrý den včera jsem vyzkoušela ,Váš recept na tiramisu . Musím říct že tiramisa byla výborná jako z cukrárny i s tím (tvarohem)
Neřeknu
|24. 6. 2016 06:41
Zajímalo by mě, co bylo na mém komentáři závadného, když jste mi ho po třetí smazali? Do komentářů smí psát jen zaregistrovaní? Do tiramisu ovoce nepatří a tvaroh taky ne. To jsou fakta!
Neřeknu
|22. 6. 2016 21:41
Do tiramisu ovoce nepatří a nepatří tam ani tvaroh a jestli editor maže všechny kritizující komentáře, nepatří sem taky!