g
hnědý cukr
můžete nahradit rapadurou-zdravější varianta, příp. půl na půl
10
g
kakao
4
lžička
káva
2,50
dl
voda
Postup přípravy receptu
1
Uvaříme si silnou kávu. Mezitím, než nám vychladne, dáme do misky ricottu, smetanu, třtinový cukr a žloutek, vymícháme v krém.
2
Vezmeme si formu, do které budeme vrstvit postupně piškoty a krém, poslední vrstva bude krémová. Já použila zavíratelnou 3l obdélníkovou dózu.
3
Každý piškot (já koupila zn. Ital d´Oro) lehce namočíme či pokapeme kávou z obou stran tak, aby piškoty nezměkly a nerozmočily se, ale přesto získaly kávovou chuť. Až máme piškotovou vrstvu hotovou, potřeme ji krémem a lehce zasypeme kakaem, toto celé opakujeme, dokud nám nedojdou suroviny, vyšlo mi to na tři vrstvy. Dáme zatuhnout do lednice.
4
Teď už pouze stačí vyčkat minimálně 8 hodin, než můžeme ochutnat. :-) Nám více chutnalo druhý den, ještě více uleželé ;-)