Indická kuchyně je opojná, nechte se svést jejími na koření bohatými pokrmy a vyzkoušejte jídlo, které dobylo svět. Jemné a harmonické tikka masala se nejčastěji připravuje z kuřecího masa. Podle receptu časopisu F.O.O.D. si jej však můžete vychutnat ve vegetariánské verzi s vejci.
Vejce uvařte natvrdo. Cibuli nakrájejte najemno, česnek prolisujte, zázvor nastrouhejte. Nožem a ještě lépe v hmoždíři nadrťte kardamom a římský kmín, přimíchejte chilli, směs garam masala a koření nechte rozvonět na suché pánvi.
V hluboké pánvi rozehřejte 2 lžíce ghí a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte česnek se zázvorem, kurkumou, paprikou a za nízké teploty a stálého míchání 5 minut poduste. Nyní přidejte rajčata s protlakem a smíchaným kořením, zvolna duste ještě 15 minut. Vmíchejte jogurt a dochuťte limetovou šťávou, cukrem a solí.