Kokos rozmixujeme v 1 1/2 l vody na kokosové mléko. Hmotu podobnou máslu, která se vytvoří při přípravě mléka, přeložíme na talířek, mléko odložíme. Ve vodě uvaříme dýňi (nejlepší je dýně na pečení - s oranžovou dužninou), necháme ji vychladnout a zmixujeme ji na hladkou hmotu s potřebným množstvím vody. Mezitím na oleji osmažíme dožluta česnek pokrájený na půlky a nakrájené cibulky, ochutíme chilli papričkou a drceným koriandrem.
2
Tuto směs přiáme do kokosového "másla", které ve větším hrnci zahřejeme. Ochutíme jej ještě kari kořením a chvíli podusíme do doby, než začne vonět. Přidáme rozmixovanou dýni, část odloženého kokosového mléka, pomleté arašídy, cukr, sůl, sojovou omáčku, citronovou šťávu a ještě chvíli povaříme.
3
Na talíře pokládáme listy čínského zelí, plátky osmaženého tofu, plátky rajčat, okurek a syrové cibule a zalejeme připravenou omáčkou.