Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, pokapeme polovinou sójové i ústřicové omáčky, promícháme a necháme marinovat.
2
Nudle zalijeme vroucí vodou a necháme pět minut bobtnat, potom je scedíme a promícháme se lžičkou oleje.
3
Mrkev a česnek oloupeme, řapíkatý celer, cibulky a papriky očistíme. Všechno nakrájíme na kousky. Citronovou trávu naklepete tupou stranou nože, aby se při vaření uvolnila chuť a vůně, zázvor oloupeme, opláchneme a nakrájíme na malé kousky.
Ve wok pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran orestujeme, přidáme kari pastu, citronovou trávu, zázvor a mícháme, až se pasta rozpustí. Poté přisypeme celer, mrkev, papriku a česnek, vše orestujeme, vmícháme nudle a znovu krátce opečeme.
Nakonec přidáme jarní cibulku, mungo výhonky, trochu vývaru a arašídy. Jídlo ochutíme nadrobno nasekanými chilli papričkami, limetkovou šťávou, solí a zbylou sójovou i ústřicovou omáčkou.