Kuřecí prsíčka nakrájíme na velmi malé kousky, přidáme sůl, pepř, sojovou omáčku, česnekový a cibulový pudr a vše důkladně promícháme.
2
Chléb zbavíme kůrky a nakrájíme na čtverečky asi 3x3 cm. Uprostřed čtverečku vytlačíme prsty důlek, do kterého čajovou lžičkou vkládáme kuřecí směs.
3
Na závěr potřeme vajíčkem rozšlehaným s mlékem a smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci, až je chléb krásně křupavý.
4
Po vyjmutí pomocí papírových ubrousků vysušíme přebytečný olej a podáváme třeba se sladko-kyselou omáčkou, kečupem nebo třeba jen tak. Výborné k bílému vínu nebo pivu.
5
Tento recept mám od kamarádky z Thajska. Další nápad, jak využít chutně starší chléb.
Marie,nejak jsem ve spechu prohodila jmena.Podekovani za vysvetleni samozrejme patri Vam.
Daniella O.
|11. 10. 2007 16:17
Jano,mate pravdu. Jedna se skutecne o suseny cesnek v prasku. Susena cibule nakrajena na kousky by urcite take nevadila nebo se muze oboji dat cerstve,jenom to zabere trochu vice casu.Omlouvam se,ale pisu ze zahranici a zacinam nejak ztracet prehled o tom,co je u nas na trhu a co neni.
Marie H.
|11. 10. 2007 13:41
Jano, nejsem autorka, ale myslím, že se jedná o sušený česnek v prášku / normálně k dostání /. Cibuli sušenou znám jen nakrájenou na kousky, prášek taky neznám.
Jana
|11. 10. 2007 12:06
Nevím, co je česnekový či cibulový pudr a kde se dá koupit. Děkuji za vysvětlení