• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Tetino maso
Napište svůj komentář k receptu

Tetino maso

autor: Bedhann
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tetino maso
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová plec
    • anglická slanina (Masitější)
    • cibule
    • česnek
  • Nálev:
    • 3
      lžíce olej
    • 6
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • pepř mletý
    • kmín
    • mletá sladká paprika 1/2 lžíce
    • vegeta 1/2 lžíce
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (NESOLÍME). Anglickou nakrájíme na plátky, česnek a cibuli na kolečka. My děláme ve sklokeramice. Na spodek misky dáme anglickou, na to maso, pak cibuli a česnek, opět anglickou a na ní maso. Pokud toho máme více, dále stejně vrstvíme. V hrnku si připravíme nálev, dolijeme vodou a polijeme připravené maso. Zakryjeme alobalem a necháme přes noc uležet.
2
Poté pečeme v troubě (stále s alobalem) do měkka podle tloušťky masa, cca hodinu. Podáváme nejlépe s pečeným bramborem.
3
Pozn. Pokud nemáte čerstvý česnek, pak můžete do nálevu přidat sušený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dokonalý seitan (rostlinné maso z pšeničné bílkoviny)

Dokonalý seitan (rostlinné maso z…

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Skvělá marináda na maso

Skvělá marináda na maso

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • monah | 10. 3. 2015 10:54

    Můžu použít sádlo misto oleje?

  • stavča07 | 1. 3. 2014 12:36

    výborné... ani nemuselo být maso naloženo přes noc :-D

  • ZdenkaDv | 30. 9. 2012 15:48

    Asi bych měla upřesnit, že maso jsem upekla v neděli... :-[

  • ZdenkaDv | 30. 9. 2012 14:25

    V pátek naloženo, dnes upečeno. Masíčko křehoučké, úplně se rozpadá. Dávám za jedna :-)

  • Janaso | 25. 10. 2010 12:58

    Tento víkend jsem recept pro velký úspěch opakovala.

  • Janaso | 20. 10. 2010 09:42

    Báječný oběd§! Přítel si liboval a zbytek pečlivě uschoval před rodinou.

  • Zuzana Šindlerová | 31. 5. 2010 09:24

    Moc jsme si pochutnali, výborný oběd, dělala jsem z kýty-oříšku, jen v troubě to chtělo tak hoďku a půl aby se šťáva vydusila a nebylo to spíš vařené maso. Určitě budu opakovat, i ty pečené brambory k tomu byly skvělé.

  • Jana Pátková | 26. 4. 2010 18:03

    Dnes jsem udělala k obědu a musím pochválit. Jen jsem si trošku upravila recept, na dno pekáče jsem dala kyselé zelí a maso nahoru a bylo to velice dobré.

  • Hana Bláhová | 24. 4. 2010 10:10

    Luci, záleží co máte rádi. Mě osobně celý kmín vadí, takže dáváme drcený, ale někomu to chutná spíš s celým. Takže tohle je na Vaší chuti :-)

  • Lucia Drotárová | 23. 4. 2010 23:39

    Tak tohle vyzkouším... s nějakou fakt dobrou slaninou (a dobrá slanina je jedna z věcí, co mi v Praze/ČR chyběly).Mám dotaz - originál recept - kmín drcený, nebo celý?

  • Hana Bláhová | 23. 4. 2010 11:40

    Romčo, kolik chcete :-) Ne, klidně dolejte do celého hrnku, voda se vypeče a maso zůstane krásně šťavnaté. Tedy pokud myslíte klasický hrnek a ne nějaký půllitrák :-))

  • Romana Kakáčková | 23. 4. 2010 08:01

    V receptu píšete: "V hrnku si připravíme nálev,dolijeme vodou ...". Kolik vody se má dolít? Děkuji za odpověď.

  • Klára Keselyova | 22. 4. 2010 16:01

    Zdá sa že to bude dobré, skúsime

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Grilovací koření Kečup - jemný Kmín Mletá sladká paprika Olej Pepř mletý Vegeta Vepřová plec Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené banány

Smažené banány

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Výborné koláčky

Výborné koláčky

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

52
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…
39
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
39
Jednoduchá ovesná kaše
Jednoduchá ovesná kaše
34
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
34
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 15. 10. 2025: Koho čeká den plný zvratů a komu se otevřou dveře k novým příležitostem?

Denní horoskop na středu 15. 10. 2025: Koho čeká den plný zvratů a komu se otevřou dveře k novým příležitostem?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Další doporučené recepty:

Těstoviny, máslo, šalvěj,...
Těstoviny, máslo, šalvěj,...
Těšínská šoldra
Těšínská šoldra
Tetina pomazánka
Tetina pomazánka
Tetiny ořechové řezy
Tetiny ořechové řezy
Thajská čočka se zeleninou
Thajská čočka se zeleninou
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
  • Recepty.cz
  • Tetino maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact