• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Tetino maso
Napište svůj komentář k receptu

Tetino maso

autor: Bedhann
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Tetino maso
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová plec
    • anglická slanina (Masitější)
    • cibule
    • česnek
  • Nálev:
    • 3
      lžíce olej
    • 6
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • pepř mletý
    • kmín
    • mletá sladká paprika 1/2 lžíce
    • vegeta 1/2 lžíce
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Recept mám od své zesnulé tety. Maso je jedinečné, měkoučké a šťavnaté. Plecko si nakrájíme na větší kousky, naklepeme (NESOLÍME). Anglickou nakrájíme na plátky, česnek a cibuli na kolečka. My děláme ve sklokeramice. Na spodek misky dáme anglickou, na to maso, pak cibuli a česnek, opět anglickou a na ní maso. Pokud toho máme více, dále stejně vrstvíme. V hrnku si připravíme nálev, dolijeme vodou a polijeme připravené maso. Zakryjeme alobalem a necháme přes noc uležet.
2
Poté pečeme v troubě (stále s alobalem) do měkka podle tloušťky masa, cca hodinu. Podáváme nejlépe s pečeným bramborem.
3
Pozn. Pokud nemáte čerstvý česnek, pak můžete do nálevu přidat sušený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Zapékané kuřecí maso s lečem a sýrem

Maso s paprikovou omáčkou

Maso s paprikovou omáčkou

Skvělá marináda na maso

Skvělá marináda na maso

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • monah | 10. 3. 2015 10:54

    Můžu použít sádlo misto oleje?

  • stavča07 | 1. 3. 2014 12:36

    výborné... ani nemuselo být maso naloženo přes noc :-D

  • ZdenkaDv | 30. 9. 2012 15:48

    Asi bych měla upřesnit, že maso jsem upekla v neděli... :-[

  • ZdenkaDv | 30. 9. 2012 14:25

    V pátek naloženo, dnes upečeno. Masíčko křehoučké, úplně se rozpadá. Dávám za jedna :-)

  • Janaso | 25. 10. 2010 12:58

    Tento víkend jsem recept pro velký úspěch opakovala.

  • Janaso | 20. 10. 2010 09:42

    Báječný oběd§! Přítel si liboval a zbytek pečlivě uschoval před rodinou.

  • Zuzana Šindlerová | 31. 5. 2010 09:24

    Moc jsme si pochutnali, výborný oběd, dělala jsem z kýty-oříšku, jen v troubě to chtělo tak hoďku a půl aby se šťáva vydusila a nebylo to spíš vařené maso. Určitě budu opakovat, i ty pečené brambory k tomu byly skvělé.

  • Jana Pátková | 26. 4. 2010 18:03

    Dnes jsem udělala k obědu a musím pochválit. Jen jsem si trošku upravila recept, na dno pekáče jsem dala kyselé zelí a maso nahoru a bylo to velice dobré.

  • Hana Bláhová | 24. 4. 2010 10:10

    Luci, záleží co máte rádi. Mě osobně celý kmín vadí, takže dáváme drcený, ale někomu to chutná spíš s celým. Takže tohle je na Vaší chuti :-)

  • Lucia Drotárová | 23. 4. 2010 23:39

    Tak tohle vyzkouším... s nějakou fakt dobrou slaninou (a dobrá slanina je jedna z věcí, co mi v Praze/ČR chyběly).Mám dotaz - originál recept - kmín drcený, nebo celý?

  • Hana Bláhová | 23. 4. 2010 11:40

    Romčo, kolik chcete :-) Ne, klidně dolejte do celého hrnku, voda se vypeče a maso zůstane krásně šťavnaté. Tedy pokud myslíte klasický hrnek a ne nějaký půllitrák :-))

  • Romana Kakáčková | 23. 4. 2010 08:01

    V receptu píšete: "V hrnku si připravíme nálev,dolijeme vodou ...". Kolik vody se má dolít? Děkuji za odpověď.

  • Klára Keselyova | 22. 4. 2010 16:01

    Zdá sa že to bude dobré, skúsime

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Grilovací koření Kečup - jemný Kmín Mletá sladká paprika Olej Pepř mletý Vegeta Vepřová plec Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty

Buchty

Pikantní segedínek

Pikantní segedínek

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Italská caponata

Italská caponata

Karamelový krém

Karamelový krém

Thajská čočka se zeleninou

Thajská čočka se zeleninou

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

51
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Míša řezy
Míša řezy
21
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
19
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
18
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
AHA.cz Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Brzobohatá shodila masku: VYHROCENÉ EMOCE A PAK POTOKY SLZ

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Kosočtverce, kam se podíváš: Komu ale nejžádanější vzor sezony nebude slušet?

Ženy.cz Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Odvrácená strana žen-superhrdinek. Když je síla vaše největší slabina

Blesk.cz Jiří Krampol (†87) je dva měsíce po smrti a… Objevila se jeho závěť!

Jiří Krampol (†87) je dva měsíce po smrti a… Objevila se jeho závěť!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

Těstoviny, máslo, šalvěj,...
Těstoviny, máslo, šalvěj,...
Těšínská šoldra
Těšínská šoldra
Tetina pomazánka
Tetina pomazánka
Tetiny ořechové řezy
Tetiny ořechové řezy
Thajská čočka se zeleninou
Thajská čočka se zeleninou
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
  • Recepty.cz
  • Tetino maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact