Uvaříme těstoviny - nejlépe vrtulky. V hrnci zpěníme cibulku na olivovém oleji, až zeskovatí, přidáme na kostičky nakrájené uzené a orestujeme, zasypeme paprikou. Přidáme kysané nakrájené zelí včetně láku a promícháme. Přidáme podravku, kmín a dle potřeby přisolíme. Necháme dusit, než je zelí měkké a nakonec vmícháme těstoviny a prohřejeme.
2
Tento recept mě tak nějak napadl, když jsem dostala chuť na halušky a byla jsem líná se s nimi "patlat". Musím říci, že u nás doma se docela ujal.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Samcová
|18. 11. 2007 13:32
Dneska jsem vařila k obědu. Je to opravdu velmi dobré a rychlé jídlo. Jen musím dát příště ještě víc zelí /bylo ho málo - to byla jediná výtka/. Díky za recept.
Di
|8. 11. 2007 10:00
U nás doma se odjakživa dělaly malé bramborové knedlíčky(špalíčky, de facto noky) a míchaly se do zelí. Stejně tak malé chlupaté knedlíky - těsto se nabírá lžicí a vhazuje do hrne s vařícíc vodou. Po uležení skvělá příloha k pečenému vepřovému, ale třeba i ke kachně.
Zita Matejkova
|8. 11. 2007 09:41
A což k tomu přimíchat bramborové Gnocchi místo těstovin?
eva
|7. 11. 2007 20:30
Vyzkoušela jsem tento recept a je vynikajicí.Chutnal nám všem.
Iff
|31. 8. 2007 11:30
Zbylo mi doma uzené a tohle je přesně ten recept, který jsem hledala. Dneska ho udělám, určitě to bude mňamka :-)