Smícháme mléko, smetanu, hořčici, víno, sůl a papriku. Sýr nastrouháme, čtvrtinu necháme stranou zatím v lednici a zbytek promícháme se suchými (NEVAŘENÝMI!) těstovinami. Menší zapékací nádobu (25cm) důkladně vymažeme máslem, přesypeme do ní směs těstovin a sýra. Zalijeme ochuceným mlékem, zakryjeme alobalem nebo poklicí a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Pak zapečeme v předehřáté troubě zakryté.Za 30 minut odkryjeme, promícháme, posypeme zbytkem sýra a dopečeme ještě cca 15 minut. Před podáváním (krájením) necháme 5 minut přikryté odpočinout.
2
Nelekejte se přílišné palčivosti mléčné směsi, kterou lijete na suché těstoviny. Po upečení z ní zůstane jen příjemná pikantnost.
3
„Na potom“ proto, že se dají připravit ráno a sníst třeba až večer :-)).