Těstoviny jsou velmi oblíbenou večeří, na které si pochutnají děti i dospělí. Vyzkoušejte výtečný recept podle časopisu F.O.O.D., ve kterém se snoubí chuť smetany, mozzarelly a sušených rajčat. Jistě si jej zamilujete již od prvního sousta.
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Česnek očistěte a nasekejte nadrobno, sušená rajčata pokrájejte na malé kousky, mozzarellu nastrouhejte nahrubo.
Ve větší pánvi rozehřejte asi lžíci oleje, přidejte česnek a rajčata, asi minutu restujte. Přilijte smetanu, mléko a přiveďte k varu. Přidejte nastrouhanou mozzarellu, vařte na mírnějším plameni, dokud se nerozpustí. Ochuťte sušenou bazalkou, chilli vločkami, solí a pepřem. Těstoviny slijte a vmíchejte do omáčky. Můžete přidat pár lístků čerstvé bazalky.