g
listový špenát
nebo 2 kostky mraženého od Bonduelle
žampiony
pár, syrové
2
kostka
masox
houbový
Postup přípravy receptu
1
Žampiony nakrájejte na plátky, orestujte je na trošce olivového oleje, přidejte špenát a lehce poduste. Až je vše měkké, vlijte smetanu, přidejte dle chuti 1 nebo 2 houbové bujony, opepřete, případně osolte. Můžete přidat prolisovaný česnek, zvýrazní to chuť. Hotovou omáčku zahustěte hotovou jíškou na požadovanou konzistenci, a pak vše promíchejte s těstovinami.
2
Kdo chce, může ještě přimíchat orestované kousky kuřecího masa, ale lepší je to bez něj :-)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Světla
|18. 10. 2013 21:42
Jednoduchý a dobrý recept. Překvapilo mě, že se dá kombinovat špenát se žampiony, nenapadlo by mě to. Přidala jsem trošku chilli na šmrnc a navrch nastrouhala trošku sýra. Mňam.
Petra
|18. 5. 2013 19:20
Dneska jsem těstoviny dělala k večeři, neměla jsem bujón, takže jsem použila 2 smetany a trochu mléka. Na zvýraznění chuti jsem přidala také pár pokrájených vlašských ořechů, bylo to super. Můj přítel jídlo označila, jako paráda.... ;-)
Od té doby co sem tenhle recept našla to musím přítelovi dělat velice často :-) je to výborné, dělám tedy i s kuřecím masem, nemá chybu!!! :-)
Verča
|30. 1. 2012 16:09
Dnes jsem dostala hroznou chuť na těstoviny a objevila jsem tenhle recept. Musím říct že je velice dobrý, moc jsme si s přitelem pošmákli a to nemusí špenát, přidala jsem ještě kuřecí maso, no nemělo to chybu, určitě tohle jídlo budu vařit častějš. :-))
Linda
|8. 10. 2011 12:49
moje postrehy: nepouzivejte normalni spenat (i kdyz Bonduelle)...ty zampiony mi tam prisly tak nejak navic....a cely to bylo takovy zeleny jinak chutove uchazejici :-!
Jana
|6. 2. 2011 17:28
Parádní recept! <3 Akorát jsem smetanu, kterou jsem v ledničce neměla, a jíšku nahradila trochou nivy a jedním trojúhelníčkem taveného sýru. Vizuální efekt stejný, chuťově jiné :-D
Eva K.
|24. 9. 2010 18:20
Výborné, olizovala jsem se ještě půl hodiny po jídle Moc děkuji za skvělý recept, budu dělat velmi často
Miroslava Severová
|24. 9. 2007 07:21
Další recept na můj cholesterol, smetanu používám rostlinnou, tu od Ramy, a nebo dám jen trochu nízkotučného mléka.