g
těstoviny
- již uvařené v osolené vodě dle návodu
300
g
uzené maso
- plec, krkovice, libový bok...
450
g
špenátový protlak
nebo nasekaný spařený špenát, cca
3
ks
vejce
4
stroužek
česnek
- nastrouhaný
2
ks
cibule
velká
olej
čubrica
dle chuti (není nutná)
sůl
pepř mletý
tuk
- pekáč
Postup přípravy receptu
1
Cibuli pokrájíme a na oleji osmažíme dozlatova, přidáme osmažit i na kostičky pokrájené uzené maso (lze použít i šunku) .
2
Uvařené těstoviny na skus dáme do mísy, promícháme s cibulovým uzeným masem, osolíme a okořeníme. Přidáme špenát, vejce a vše dobře promícháme.
3
Vše nasypeme do připraveného pekáčku, zakryjeme a dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na cca 35 minut. Pak odklopíme a pečeme ještě cca 5 minut.
4
Po vyndání z trouby rozdělíme na talíře a podáváme. Před podáváním můžeme posypat sýrem. Pokud těstoviny zbudou, dají se sníst i zastudena.