balíček
mražený špenát
případně si sami můžete spařit listový, ale mražený sekany v kuličkách je dobrý
1
balíček
těstoviny
doporučuji velké mušle a uvařit opravdu al dente
0,50
lžička
sůl
dle chuti
0,50
lžička
pepř mletý
dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Těstoviny si uvaříme na skus. Potom si na větší nebo hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm osmahneme cibulku. Když je cibulka sklovitá, tak přidáme tuňáka. Toho nemusíme dlouho smažit, stačí, aby se jen prohřál a trošku osmažil. Nakonec přidáme špenát a necháme za stálého míchání rozpustit. (Opravdu nedoporučuji protlak, kdyby to někoho napadlo =o) )
2
Osolíme a opepříme a nakonec můžeme smíchat ve větší míse nebo hrnci s těstovinami.
3
Jídlo je vydatné, lehké a prý moc dobré. Tímto děkuji mému strejdovi za recept, který už vařím cca 15 let.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Irena
|23. 12. 2015 21:41
Vařila jsem 340 g těstovin a použila 3 plechovky tuňáka, příště dám i 4, ve výsledku toho bylo málo.
Irena
|23. 12. 2015 21:40
K cibulce a tuňákovi na pánvi jsem nakonec přidala listy špenátu, není nutné spařit, listy se samy "zpracují" po pár sekundách. Příště možná zkusím přidat dva stroužky česneku na plátku, nějak mě to nutí k tomu špenátu.
Recept moc dobrý, určitě zkusím znovu.
Yveta
|22. 4. 2015 17:05
Vyborny a jednoduchy recept, doporucuji posypat parmesanem.
Yveta
|22. 4. 2015 17:05
Vyborny a jednoduchy recept, doporucuji posypat parmesanem.