Těstoviny uvaříme. Na slanině nakrájené na kostičky s trochou oleje osmahneme cibuli, přidáme špenátový protlak, rozpustíme v něm kousek nivy (dle chuti), prolisujeme 2 stroužky česneku a osolíme. Necháme stranou.
2
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou, 2 stroužky česneku. Usmažíme na pánvičce s trochou oleje. Do zapékací mísy vrstvíme těstoviny, špenátovou směs, směs z mletého masa a znovu těstoviny posypané bazalkou (nemusí být).
3
Zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem smíchaný s nastrouhanou nivou. Vše zapečeme.
Moc dobré, doporučuji! Jen pozor na olej - dává se pod cibulku i pod maso a nakonec všechen skončí v zapékací míse. Takže jsem to trochu nevychytala a bylo to mastnější, ale moooc dobré! :-) Určitě ještě někdy zopakuji.
Úžasná kombinace chutí, miluju zapečené věci. Recept budu opakovat :-)
Jana Šajdlerová
|16. 12. 2009 17:25
Výborné, jen nechápu ten kmín.? Nedala jsem ho tam a moc nám to chutnalo. Jednoduché a skvělé jídlo.
Helena Wallová
|9. 8. 2007 14:28
Taky hodnotím jako vynikající !! Vařila jsem z čerstvého špenátu a "bezmléčnou" variantu (protože máme doma alergika), takže do zapékací mísy bez sýrů, zalila jsem sojovou smetanou a strouhaný sýr dostali ti, co mohli, až rovnou na talíř. I v této úpravě to byla opravdová mňamka. Doporučuji vyzkoušet. Já dávám mezi své oblíbené recepty.
Sarka Honzakova
|14. 7. 2007 12:12
Ted jsem dojedla....je to mnamka. Zapecene testoviny delam velmi casto, tak jsem rada, ze mam obmenu a ne jen uzeninu a vejce ;-) A delala jsem to z cerstveho novozelandskeho spenatu, ten jsem jen sparila asi 5 minut ve vode a pote dala na slaninu s cibuli. Opravdu vytecne, snad zachutna i zbyku rodiny a kdyz ne, nevadi, zbyde vic na me :-Dl
Michala
|22. 11. 2006 09:54
Velice dobré, ke špenátu jsem místo nivy přidala masox, aby to mělo pikantnější chuť. Místo smetany jsem použila jen mléko a nedávala jsem eidam, jen nivu. Velice dobré, dávám za jedna! :-)
hana korousova
|3. 3. 2005 17:20
super, jen bych přidala trošičku skořice pro jemnou chuť