g
těstoviny
kolínka, mašličky, vřeténka, široké nudle,apod.
200
g
šunka
100-200
1
kelímek
smetana
1
stroužek
česnek
1
špetka
sůl
0,50
kostka
masox
1
špetka
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
V hrnci (nebo i na pánvi) rozpálíme trošku oleje a orestujeme na něm na plátky nakrájenou šunku. Až se šunka malinko osmahne (ne příliš, aby se nám neseškvařila), zalijeme jí smetanou a přivedeme k varu - necháme chvílku vařit, aby nám smetana malinko zhoustla. Přidáme ještě půl kostičky bujonu, sůl, pepř a ke konci také utřený česnek. Pokud se nám zdá, že omáčka je příliš řídká, je dobré jí zahustit hotovou jíškou nebo moukou rozmíchanou v trošce vody. Hotovou omáčku nalijeme na uvařené těstoviny.
2
Toto jídlo je velice jednoduché, rychlé a nabízí velkou řadu možností, kterak si jej vylepšit. Můžete zkusit přidat nakrájenou pažitku nebo rajčátka, anebo vymyslet vlastní způsob, jak si jídlo přichutit.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alena
|18. 2. 2013 22:39
já jsem bohužel neměla šunku, tak jsem orestovala samotnou cibuli, místo česneku bazalku a ke konci jsem přidala sýr.. jelikož jsem kuchtík začátečník tak děkuji, díky vám jsem se naučila smetanovou omáčku hned na několik způsobů ;-)
Ivana Marešová
|14. 5. 2008 09:42
doma nám to velmi chutnalo. děkuji
Anonym
|10. 3. 2006 14:53
bylo to velice chutne,muzete prichutit jeste nastrouhanym syrem
Anonym
|2. 12. 2005 14:26
mel sem zhruba 250g testovin a byly dost suche,omacku delejte z dvojite davky