kelímek
smetana na vaření
použít klidně i šlehací 33% smetanu, prostě dle chuti a aktuální dostupnosti
4
stroužek
česnek
dle chuti
1
ks
cibule
střední, nemusí být
1
špetka
nať
mrkvová (větší špetka)
Postup přípravy receptu
1
Taky už vás napadlo, co s mrkvovou natí? Vyhazujete ji nebo dáváte zvířatům? Proč nezkusit změnu? Recept jsem připravovala pro sebe a 5letého syna.
2
Dáme vařit těstoviny v mírně osolené vodě dle návodu a během toho připravíme omáčku.
3
Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme osmahnout na oleji/másle (dle chuti/dostupnosti). Osmaženou cibuli dáme do mističky, pryč z pánve. Na pánev nalijeme smetanu, do ní dáme cca lžíci másla (chcete-li), přidáme propasírovaný česnek, nasekanou mrkvovou nať na kousky dle chuti, lehce dosolíme a povaříme. Je-li potřeba, dohustíme.
4
Můžeme přidat i sušený granulovaný česnek nebo pro větší pálivost prolisovat více stroužků. Pro nás jsem to dělala jemnější.
5
Na talíř dáme těstoviny, přelijeme omáčkou a posypeme cibulkou. Je to velmi rychlý a velmi dobrý recept. Výborný pro maminky, kterým se nechce nebo nemají moc času na vaření, popř. nemají moc financí pro náročnější a luxusnější pokrmy, jako třeba my. Je to super obnova vařených těstovin.
6
!!! Mrkvovou nať ze zahrádky stačí jen propláchnout. Ale u té z obchodu ji proberte od sušších lístečků a ideálně ji propláchněte v horké vodě. Nikdy nevíme, co na tom je za humusy, tak ať to jde dopryč. :o)