tavený sýr
např. Lipno, lepší je ve větších kostkách
listový špenát
(nejlepší je mražený)
koření
těstoviny
Postup přípravy receptu
1
Nakrájíme maso na kostičky (lépe použít prsní řízky) a osmažíme v hlubší pánvi či v hrnci. Přidáme špenát (pokud je mražený, pokud ne, je lepší ho přidat později) a tavený sýr. Až se sýr rozeče, přidáme nastrouhanou nebo na drobno nakrájenou Nivu. Vše necháme roztavit a zalijeme smetanou. Omáčku dochutíme podle libosti, niva ji však dodává výrazně slané chuti, takže to většinou není třeba.
Chuťově super! Jako naprostému kuchařskému laikovi by mi ale bylo bývalo hodně pomohlo, kdyby bylo specifikované množství...takto jsem to taky nějak zvládla, ale kdo ví, jestli to není úplně jiné jídlo... ;-)