Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a přeléváme na talířích omáčkou.
2
Omáčka: Na třech lžících oleje orestujeme cibuli dozlatova. Na cibuli dáme pokrájené žampiony na plátky, přidáme pár lžic mléka a necháme chvilinku podusit, osolíme, opepříme. Nastrouhanou (rozdrobenou) nivu přidáme k žampionům, necháme rozpustit, přilijeme smetanu a mléko smíchané s moukou, povaříme, pořípadě ještě dochutíme a můžeme podávat.
danz: ...nevím proč zrovna ukázka české kuchyně, když to vaří i naši známí za hranicemi Čech ...a taky netvrdím, že je to vrchol gastronomie ...a pokud zastáváte názor , že je to rakovina, přijde mi proti logice a nechápu, že jste se do toho vůbec pouštěl??
Tento recept je výborná ukázka moderní české kuchyně. "Když nevíš co, tak tam hoď smetanu a nivu / taveňák / Eidam, zamíchej a je to". Hrozná rakovina. Dal jsem tomu šanci a lituji toho. Škoda peněz za suroviny.
Dominika
|18. 1. 2017 22:34
Dobrá je i když se do ní přidá kukuřice, to pak nemá chybu ! :-)
vlacek
|21. 6. 2015 12:31
my jsme přidali šunku a je to výborné :-$ <:-)
Mirka
|27. 9. 2013 20:28
Určitě zkuste, je to strašně rychlé a fakt výborné jídlo.
Linda
|15. 1. 2013 13:01
recept je stručný a jasný a taky výborný :-*
Marta Weisová
|14. 4. 2012 20:08
Omáčka je dobrá i s rýži nebo k bramborám, a když nemám čas tak se hodí vždycky.
Ája
|6. 12. 2011 11:06
Dělám jí už poněkolikáté, chutná nám a taky je to perfektně rychlá omajda. Zkoušela jsem i k bramborám a taky to jde.
Renata Ř.
|22. 8. 2011 20:39
Vynikající recept, za pár minut jsem měla hotovo
Dodo
|30. 6. 2011 06:39
mnam :-)
Pavla
|26. 5. 2011 19:48
Velmi jednoduchý,dobrý a rychlý recept!Takové by měli být všechny-alespoň pro mě ;-) :-D .Díkec!!!
ladislava staffenová
|26. 3. 2010 13:23
Dělávám, zkuste při vaření těstovin přidat do vody hrst sušených libečkových a celerových listů, s to nivou a smetanou, nemá chybku!