Klasické těstoviny jsou skvělé na mnoho způsobů. Varianta s hustou omáčkou z nasekaných ořechů, bylinek, česneku a olivového oleje chutnají neodolatelně. Můžete je navrch ještě posypat parmazánem nebo gorgonzolou.
Ořechy dejte do mixéru, přidejte nahrubo nasekané bylinky, oloupaný a rozdrcený česnek, osolte a mixujte, dokud nevznikne hustá kaše. Přidejte olivový olej a nastrouhaný parmazán, opět mixujte, dokud se všechny suroviny nespojí. Omáčku přelijte do velké mísy.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, aby byly na skus. Sceďte je a ponechte si asi 1 šálku vody, v níž se vařily. Horké těstoviny přidejte do mísy k omáčce a dobře promíchejte. Podle potřeby přilijte ještě vodu z těstovin, která upraví konzistenci omáčky, a opět pečlivě promíchejte, aby se všechny těstoviny obalily. Těstoviny nandejte na talíře a posypte strouhaným parmazánem. Dochutit je můžete trochou čerstvě mletého pepře, soli a pár kapkami olivového oleje.