g
těstoviny
- široké nudle, mušličky... -v suchém stavu
olej
1
ks
cibule
2
ks
řapíkatý celer
- stonek
300
g
rajčata oloupaná
100
g
rajský protlak
cukr krupice
- dle chuti
sůl
a pepř
2
stroužek
česnek
- rozetřený
oregáno
bazalka
2
lžíce
sýr
- parmazán, eidam, ...
Postup přípravy receptu
1
Tuňáka necháme okapat. Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme. V menším hrnci osmažíme na trošce oleje pokrájenou cibuli a celer pokrájený na plátky. Přidáme rajčata, tuňáka, protlak (kečup), česnek, oregano a bazalku. Zamícháme, podlijeme troškou vody a povaříme cca 10 minut, dochutíme solí a pepřem.
2
Vymažeme zapékačí misku. Na dno dáme polovinu těstovin, pak polovinu tuňákové směsi, opět těstoviny a nakonec směs, kterou posypeme sýrem.V předehřáté troubě zapečeme zakryté asi 25 minut.
3
* Pokrm nemusíme ani zapékat. Kdo má rád nezapečené těstoviny, tak si může tuňákovou směsí vařené těstoviny přelít a na talíři posypet sýrem.