Cibuli rozčtvrtíme a nakrájíme na tenké proužky, osmahneme ji na oleji (můžeme použít olej z tuňáka), přidáme tuňáka, osolíme a posypeme bazalkou (není třeba s ní šetřit). Nakonec přidáme rajčata (ne příliš na drobno rozkrájená) a na drobno nakrájený česnek.
2
Zamícháme a necháme ještě prohřát na pánvi. Nakonec přidáme uvařené těstoviny, dobře zamícháme a můžeme podávat.
3
<BR>Pokud by se těstoviny zdály příliš suché, je možné přilít ještě kapku olivového oleje. Je možné přidat ještě nakládanou kukuřici, plátky černých oliv nebo čerstvě drcený barevný pepř či zapéct s ovčím sýrem.
4
Není dobré přidávat příliš mnoho dalších ingrediencí - recept pak ztrácí rafinovanou jednoduchost.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Milan
|28. 8. 2016 12:53
Na 3/4 pytlíku těstovin 500 g jsem použil 6 rajčat, jeden a půl cibule, větší a menší plechovku tuňáka, 3 stroužky česneku a bazalky myslel jsem si dost, ale i tak ve výsledku nebyla znát :-\ Přidal jsem ještě pálivý kozí roh. Na 500 g těstovin to pro příště bude chtít 2 větší plechovky tuňáka, 2 cibule, přidat víc bazalky a zbytek nechám tak, jak píšu výše. Díky za recept! O:-)
Dnes vyzkoušeno a je to opravdu výborné! V jednoduchosti je krása. :-)
Tučňák
|25. 9. 2014 13:01
Úžasný recept! V rodině moc uspěl! :-)
Dasa
|23. 2. 2014 14:56
Těstoviny nemají chybu. Právě jsem snědla dvě porce, manžel rovněž. Není třeba přidávat nic navíc, základní recept je super, určitě ho zkuste bez dalších přísad navíc. Ingredience jsou vyvážené a výsledek báječný. Je to opravdu skvělý a na čas a přípravu nenáročný recept. Děkuji!
Děláme často, hlavně v létě, když se nechce moc vařit. Výborné !
Drahomíra Seidlová
|4. 6. 2010 12:47
Tak dneska jsem vařila a bylo to výýbornéé. Dávám 1* :-))
Martina Kolomazníková
|21. 8. 2009 19:09
celkem dobrý,akorát do tuňákových těstovin Italové nikdy nedávají bazalku ani oregano,naopak tam patří sardelka a kapary... výborný recept na těstoviny s tuňákem najdete zde.. ciao http://www.cucinait.cz/index.php
Zdeněk Majer
|14. 6. 2009 12:04
opravdu skvělé, doporučuji
Jana K.
|25. 10. 2008 14:08
Tak jsem si to dnes uvařila k obědu, je to moc dobré a rychlé. Jen jsem dala víc česneku a přidala jsem i kečup. Zkuste to..dávám 1:-)
Jarka O.
|12. 6. 2008 07:31
Výborná rychlá večeře, dávám 1.
Zuzana Dvořáková
|2. 5. 2008 22:32
Snadné a rychlé, sice nemám bazalku, ale dala jsem oregano a je to taktéž skvělé! Doporučuji :-))
vilda babič
|13. 2. 2008 11:57
jestli jsem psala, že je to moc dobrý,tak omyl, je to výýýýýborný, už jsem si přidala, jak to trochu vychladlo, je to šíleně dobrý !!!! Moc díky za super recept, Alča Babičová
Alena Babičová
|13. 2. 2008 11:40
právě to papkám , moc dobrý.....
Filip
|2. 8. 2007 19:53
Moc dobry, kdyz mas rad tunaka, tak neni co resit..
Nika
|7. 3. 2007 11:26
Tak přesně tohle jsem hledala. Výborné!!! Přidala jsem trochu sýru Cottage pro zjemnění, oregano a chilli a musím říct perfektní. Nemá chybu
Marcela Kubíčková
|27. 1. 2007 18:20
Mňam... nový rozměr tuňáka:)... doporučuji ovšem kousky tuňáka ve vlastní šťávě Rio Mare... naprosto výborné... heště jsem přidala olivy, ale zelené.
Janča
|16. 10. 2006 18:50
Je to fakt dobrý, moc jsem nevěřila té spoustě bazalky, ale fakt mi chutnala. tuňáčka jsem si dala ve vlastní šťávě místo v oleji v rámci úspory kalorií:) Vařím sama pro sebe a jsem spíše kuchařský antitalent, tak se mi velké složité jídla nehodí, toto je přesně podle mých představ...
Anonym
|25. 7. 2006 14:03
Pro zvyseni barevnosti je mozne k tomu nakonec primichat kukurici.
Anonym
|10. 3. 2006 21:03
Rajčata je možné mimo sezónu nahradit konzrvovanými loupanými celými rajčaty. Dobré je, když se "sosík" nechá dýl probublat, až nabyde hustší konzistence. Je dobrá i pikantví varianta, kdy se ke smažené cibulce přidá italská směs koření Arabiata (chilli, česnek, petržel), lze zakoupit ve specializovaných italských obchodech.