• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s rukolovým pestem
Napište svůj komentář k receptu

Těstoviny s rukolovým pestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstoviny s rukolovým pestem
Těstoviny s rukolovým pestem
Těstoviny s rukolovým pestem
Těstoviny s rukolovým pestem
Těstoviny s rukolovým pestem
Těstoviny s rukolovým pestem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Když vám zbude v lednici rukola, neváhejte a uvařte si třeba k večeři tyto skvělé těstoviny s rukolovým pestem. Jejich příprava vám nezabere více jak 15 minut a rozhodně si pochutnáte.

Jak uvařit těstoviny, aby se neslepily

Suroviny

2 porce
    • 200
      g těstoviny
    • 3
      lžíce slunečnicová semínka
    • 2
      stroužek česnek
    • 70
      g parmazán
    • 4
      hrst rukola
    • 0,50
      hrst vlašské ořechy
    • citronová šťáva z 1/2 citronu
    • 80
      ml olivový olej
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Uvařte těstoviny. Semínka nasucho opražte na pánvi, česnek oloupejte, sýr nastrouhejte najemno.

RADA: Nejčastější chyby při vaření těstovin: Děláte je taky?

2
Do mixéru natrhejte rukolu, přidejte česnek, semínka, ořechy, citron a tak 3 oleje. Umixujte pastu. Vmíchejte 1 parmazánu, už nemixujte, jen promíchejte. Chuť dolaďte solí a pepřem.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Těstoviny slijte, asi naběračku vody uchovejte. Pesto promíchejte s těstovinami, pokud je příliš husté, přidejte vodu z těstovin, směs bude krémovější. Rozdělte na talíře, zakápněte olejem a zasypte sýrem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí těstoviny

Domácí těstoviny

Těstoviny s pestem a opečenou kukuřicí

Těstoviny s pestem a opečenou kukuřicí

Těstoviny s pestem z kadeřávku

Těstoviny s pestem z kadeřávku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota FOOD
Vaření Pražení Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Olivový olej Parmazán Rukola Slunečnicová semínka Sůl Těstoviny Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Vídeňské ořechové rohlíčky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Klasické palačinky

Klasické palačinky

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Plněné kuřecí prsíčko listovým špenátem

Plněné kuřecí prsíčko listovým…

Bůčková roláda s nádivkou

Bůčková roláda s nádivkou

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

49
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
45
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
36
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
32
Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec
Povidlové knedlíky…
30
Králičí hřbet v hořčičné omáčce
Králičí hřbet v hořčičné…

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Emma Smetana se bála, že spadne ze střechy a Jirka Langmajer miluje ledovou vodu

Emma Smetana se bála, že spadne ze střechy a Jirka Langmajer miluje ledovou vodu

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Další doporučené recepty:

Těstoviny s ricottou a  pestem
Těstoviny s ricottou a pestem
Těstoviny s ricottou a rajčaty
Těstoviny s ricottou a rajčaty
Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky
Těstoviny s ricottou, parmezánem a…
Těstoviny s rybou - teplý salát
Těstoviny s rybou - teplý salát
Těstoviny s řepou - zapékané
Těstoviny s řepou - zapékané
Těstoviny s tuňákem a rajčaty
Těstoviny s tuňákem a rajčaty
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s rukolovým pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact