těstoviny
kratke (spiraly...), cca 70-80 g na osobu
100
g
ricotta
cca
4
lžíce
strouhaný parmazán
2
ks
šalotka
2
lžička
piniové oříšky
cca
olivový olej
petrželka
Postup přípravy receptu
1
Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody podle návodu. Piniové oříšky opražíme dozlatova na nepřilnavé pánvi a dáme bokem. Šalotku nakrájíme na kolečka a na troše olivového oleje jemně osmahneme. Ricottu rozmačkáme vidličkou a přidáme trochu vody z vařících se těstovin tak, aby nam vznikla kašička. Téměř hotové těstoviny slijeme a přidáme je k šalotce, přidáme ricottu, parmezán, oříšky a vše promícháme dokud se neprohřeje ricotta. Ihned podáváme posypané petrželkou, můžeme dodatečně pokapat panenským olivovým olejem.
2
Můj čtyřletý syn by se každodenně mohl živit těstovinami s ricottou, pro mě a manžela dělám tuto verzi, kterou jsem před dávným časem našla v italském časopise o vaření.