těstoviny
penne, spiraly, ale hodi se i spagety, tagliatelle; mnozstvi pro 4 osoby
150
g
ricotta
az 200 g
1
ks
šalotka
1
stroužek
česnek
nakládaná loupaná rajčata
konzerva 400 g
bazalka
cerstva, 4-5 listku
pecorino
pripadne parmezan
panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
1
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme šalotku nakrájenou nadrobno a česnek vcelku. Na mírném ohni chvíli restujeme, pak odstraníme česnek a přidáme rajčata rozmačkaná vidličkou i se šťávou, vaříme cca 20 minut. Nakonec osolíme, přidáme lístky bazalky a vmícháme ricottu (měla by mít pokojovou teplotu, před přidáním k omáčce ji můžeme rozmíchat vidličkou).
2
Mezitím si podle návodu uvaříme těstoviny. Když mají požadovanou tvrdost slijeme, neproplachujeme a rovnou je smícháme s omáčkou, necháme chvíli prohřát a ihned podáváme. Jednotlivé porce dodatečně pokapeme olejem a posypeme strouhaným pecorinem.