těstoviny
dlouhe (spagety, linguine, tagliatelle...), 70-100 g na osobu
150
g
ricotta
50
g
bazalkové pesto
cca 3 lzice
strouhaný parmazán
panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
1
Těstoviny dáme vařit do osolené vroucí vody. Ricottu s pestem smícháme v misce, před slitím těstovin přimícháme 4-5 lžic horké vody z těstovin. Můžeme dosolit, ale pesto a těstoviny jsou již slané. Uvařené těstoviny slijeme, neproplachujeme. Dáme je zpět do hrnce ve kterém jsme je vařili a promícháme s ricottou a dvěma lžícemi oleje. Každou porci posypeme strouhaným parmezánem a podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva
|22. 6. 2016 08:47
Pesto se prodává všude v potravinách - "omáčka" z bazalky, olivového oleje, nastrouhaných piniových oříšků, parmazánu. Lze sehnat ale i z rajčat, poslední dobou se dělá pesto z čehokoliv zeleného ;-)