Zatímco vaříme špagety si připravíme směs z rajčat: rajčata nakrájíme na osminky a zalijeme olivovým olejem, přidáme utřený nebo velmi na jemno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a přidáme bazalku, promícháme a necháme chvíli uležet, aby rajčata pustila šťávu. Pak STUDENOU směs dáváme na špagety a posypeme postrouhanou nivou.
2
Je to lehké a rychlé, kdo má rád ostřejší chuť, může přidat ještě trochu balzamikového octa, nebo rajčata připravit předem a nechat je déle uležet - pustí šťávu a česnek se krásně rozleží... ale nedoporučuju konzumovat před tím, než půjdete na rande :-)))
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di -
|2. 10. 2008 13:39
Překvapivě dobré, lahodné je asi to pravé slovo. Část sýra jsem hodila s trochou oleje do horkých těstovin, hezky se rozpustil a s rajčaty vytvořil báječnou omáčku. A ten česnek křupající mezi zuby! (Netřu ho, jen rozdrtím plochou stranou nože a pak nasekám). P.S. Na rande jsem nešla ani s vlastním manželem.
Lenka Hrábková
|1. 10. 2008 13:49
Lahodné! Zkombinovala jsem čerstvá i zavařovaná rajčata a výsledek velmi chutný.
Marčelína
|13. 2. 2008 13:59
Toto znam od jizanu jako predkrm, namisto spaget opect svetle pecivo,namazat cesnekem a stejnou vychladlou smes obohacenou jen o kapary rozetrit po teplem pecivu.Uuuuchvatne:o)
Anonym
|16. 8. 2007 16:27
Ještě lepší, když ta rajčátka malounko podusíte - na másle, nebo na kapce olivového oleje, nebo jen tak na vodě - stačí 2 minuty