Nejen milovníkům sýrů zachutná minutkový pokrm v podobě těstovin s pestem z kadeřávku. Příprava této delikatesy zabere jen 15 minut, je tak skvělým tipem na večeři do pracovního týdne.
Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu.
Mezitím opláchněte kadeřávek, oloupejte česnek, parmazán nastrouhejte najemno.
Vodu osolte, dejte do ní těstoviny, kadeřávek i česnek, přiklopte poklicí a vařte.
Po třech minutách vylovte kleštěmi listy kadeřávku a česnek. Těstoviny dovařte potřebný počet minut uvedených na obalu. Mezitím z kadeřávku odstraňte tuhé stonky a dejte ho do mixéru. Přidejte česnek, sůl, pepř, lžíci oleje, asi dvě lžíce vody z těstovin a rozmixujte na pesto.
Těstoviny uvařené na skus slijte, vraťte do hrnce, promíchejte s pestem a většinou parmazánu. Nandejte na talíře, na každou porci přidejte poctivou lžíci sýra cottage a zbylý parmazán. Dolaďte pepřem a pár kapkami olivového oleje.