Cibulku nakrájíme nadrobno a smažíme dozlatova na oleji (může být i olivový). Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, osolíme a hodně opepříme. Přidáme na pánvičku k cibulce a smažíme, dokud maso nezezlátne.
2
Když se nám barva masa líbí, zalijeme ho smetanou. Necháme chvíli provařit - smetana krásně zhoustne. Nakonec přidáme kousky nivy - podle toho, jak komu chutná, je možné vařit i bez nivy.
3
Těstoviny uvaříme podle návodu na obale.
4
Hotový pokrm můžeme posypat nasekanou jarní cibulkou nebo pažitkou.
Místo nivy jsme použili smetanový trojúhelničkový sýr a bylo to moc výborné. Děkujeme za inspiraci.
Zuzana
|28. 5. 2014 11:51
Opravdu dobrůtka :) jednoduché a pochutnali jsme si! <3
Autorka
|9. 9. 2013 00:34
Takže zaprvé, používám kvalitní smetanu ke šlehání, co nejtučnější. Pokud použijete vaši propagovanou smetanu na vaření, omáčka nikdy hezky nezhoustne a navíc se dost často srazí. Pokud máte nějaké problémy na WC, nebude to smetanou ;-) Maso si každý nakrájí na co chce...já krájím na malé kostky, vy si krájejte třeba trojúhelníčky. A nakonec niva...máte pravdu, v receptu chybí že by se měla nechat v omáčce rozpustit...aby jste měl klid, nejspíš to tam někdy doplním. O:-) Tohle je recept na těstoviny jak je vařím já, pokud máte lepší recept, budu ráda když se pochlubíte.
Uranos144
|8. 9. 2013 00:32
Ještě něco...
V ingrediencích je "smetana ke šlehání" - tak tedy good luck na WC :-D
Uranos144
|8. 9. 2013 00:30
Klasická smetanová omáčka se špatně nakrájeným kuřecím masem > kuřecí na kostky - tohle není guláš.
Ne schválně se krájí na nudličky, že? Kromě toho nivu nedáváme nakonec, ale ve chvíli kdy dáváme smetanu na vaření, jinak tam budou kusy nivy a nevznikne "sýrovka", ale "smetanová s kusy nivy". :-|