Rajčata pokrájejte na poloviny, v zapékací míse promíchejte se lžící oleje, osolte, opepřete a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 20 minut. Kukuřici dejte na rozpálenou pánev vytřenou olejem a opékejte ze všech stran, dokud nechytne barvu, bude to trvat 5–8 minut.
2
Podle návodu uvařte těstoviny, trochu scezené vody uchovejte. Mezitím pokrájejte cuketu a česnek na plátky. Petrželovou nať nasekejte. Opečenou kukuřici postavte svisle na prkénko a ostrým nožem odshora dolů několika řezy okrájejte zrna.
Ve velké pánvi rozpalte asi lžíci oleje, opečte cukety, přidejte česnek a restujte asi už jen minutu, aby česnek nezhořkl. Osolte, opepřete a přilijte asi naběračku vody z těstovin. Přiveďte k varu a nechte půl minuty zredukovat tekutinu. Vmíchejte scezené těstoviny, kukuřici, rajčata a petržel. Směs dobře promíchejte, aby se těstoviny obalily, a rozdělte na talíře.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2019)