g
piniové oříšky
namleté (popř. jiné mleté oříšky)
olivový olej
sůl
pepř mletý
bazalka
čerstvá, lístky
strouhaný parmazán
na posypání
černé olivy
na ozdobení
Postup přípravy receptu
1
Troubu si předehřejte na 190 °C. Rajčata nakrájejte na kolečka a naskládejte do malého pekáčku vyloženého pečícím papírem, posypejte solí, cukrem a tymiánovými lístky, nakonec lehce zakápněte olivovým olejem. Poté vložte do rozehřáté trouby a pečte 10 – 15 minut.
2
Na pánvi si rozehřejte olej a orestujte vylisovaný česnek, přidejte oregáno, oříšky (hrstku oříšků si dejte stranou na posypání hotového pokrmu), přidejte pečená rajčata, zastříkněte vínem a slabě společně orestujte.
Mezitím si v osolené vodě uvařte těstoviny podle návodu na obalu al dente. Uvařené je sceďte a přidejte k rajčatům. Vše společně promíchejte. Před servírováním posypejte parmazánem, zbytkem oříšků, na kousky nakrájenými olivami a přidejte pár lístků bazalky.