Těstoviny uvaříme. Na oleji opražíme na plátky nakrájený česnek, přidáme na podélné kusy nakrájenou dýni, podlejeme troškou vývaru nebo vody a za občasného míchání podusíme, dokud se dýně nerozpadne. Horkou směs promícháme s teplými těstovinami a smetanou. Osolíme, opepříme a posypeme strouhaným sýrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Markéta H.
|6. 11. 2009 12:43
Právě jsme doobědvali a musím dát za jedna, protože tak dobroučké špagety se mi ještě nikdy nepodařily. Musím ale upozornit, že na tom nemá zásluhu pouze a ta dýně! Uvařená němá nijak výraznější chuť, spíše žádnou něž nějakou, takže ve směsi dýně, česnek, vývar jsem ji použila spíše jako zahušťovadlo a tuto směs jsem rozmixovala na krém, dále pak podle receptu. Také, jelikož jsme masožeravci, jsem přidala orestované kuř.maso na nudličky. shrnuto, špagety výýýýborné, úžasně klouzaly do krku, vznikající jemná chuť a mnoho možností jak jdlo obměňovat. Příště zkusím místo kuřecího osmahnutou angl. slaninu. A ta zakysaná smetana je tam fakt super
Kuchařka on-line
|23. 9. 2007 08:51
Špagetová tykev je jednoletá rostlina, která vytváří šlahouny. Krémově bílé plody mají vláknitou dužninu s jemně kořenitou chutí. Po deseti minutách vaření se tykev rozpadá na dlouhá vlákna podobná špagetám.
Tereza J.
|23. 9. 2007 06:57
Markétka, je to tak ako píšete. Naša tekvica ( ale hovorí sa jej tiež aj dyňa ) je vaša dýně. Ale píšete aj tykev, nie ? je v tom nejaký rozdiel v češtine , či poviem dýně alebo tykev ? A tie tekvicové semienka manželovi doprajte, sú veľmi zdravé, obsahujú veľa zinku a pôsobia priaznivo na prostatu. Sú vhodné aj pri problémoch s močovým mechúrom a na vlasy a nechty.
Marketa
|22. 9. 2007 21:04
Terezo a neni vase tekvice nasi dyni? Ja mam manzela slovaka, ale porad tapu :) Akorat mame plne skrine "tekvicovych semiecek" {vzdycky se mu smeju, ze vy slovaci jste jak slepicky, zobete zrni} a to jsou dynova.
Tereza J.
|21. 9. 2007 20:05
Markétka, som síce v zahraničí, ale nie takom ďalekom - na Slovensku:))) Semená špagetovej tekvice som kúpila v Prahe a tohto roku som ju prvýkrát pestovala na záhrade. Musím povedať, že nám chutí, preto som 2 tekvice nechala na semená, aby bolo na budúci rok.
Marketa
|21. 9. 2007 18:17
Autorka je asi v zahranici, v USA se to rekne spaghetti squash, ale jak se to rekne a jestli je to sehnatelne v CR fakt nevim.... Je to takova zluta tykev.
Tereza J.
|21. 9. 2007 17:44
Je to tekvica, ktorá po uvarení sa rozsype na "špagety", také akoby vlákna. Ale nie je nutné použiť túto tekvicu, kľudne môžete použiť bežnú tekvicu alebo cuketu.
Sc.
|21. 9. 2007 15:05
Nejspíš budu za blbce, ale když nevím, tak se zeptám. Co je to špagetová tykev?