těstoviny
kratke - spiraly, penne; 70 - 100 gr na osobu
300
g
vepřové maso
libove mlete
4
lžíce
mascarpone
1
ks
šalotka
100
ml
bílé víno
cca
šafrán
na spicku noze
fenyklová semínka
pul kavove lzicky
panenský olivový olej
Postup přípravy receptu
1
Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody s trochou oleje.
2
Ve větší pánvi osmahneme na troše oleje nadrobno nakrájenou šalotku. Přidáme maso, fenyklová semínka, osolíme a za stálého míchání prudce osmažíme. Zalijeme vínem, ve kterém jsme rozmíchali šafrán, promícháme a necháme odpařit. Mezitím se nám dovaří těstoviny, které slijeme a dáme do pánve s masem, taktéž přidáme mascarpone. Vše promícháme dokud se mascarpone nerozpustí a ihned podáváme. Porce můžeme ještě přizdobit pár semínky fenyklu.
3
Recept jsem "okoukala" v restauraci v Bologni, kde ale místo mletého vepřového byla použita čerstvá italská klobása (syrová klobása se vytlačí ze střívka a rozdrobená se osmaží). Na jihu Itálie se při přípravě těchto klobás do masové směsi přidávají fenyklová semínka, která masu dodají zvláštní chuť.