Jestliže se rádi v kuchyni inspirujete zahraničními delikatesami, pak je pro vás tento skvělý recept na výborný oběd v podobě lososa s arašídovou omáčkou jako stvořený. V tomto lehce pikantním pokrmu se snoubí svěží sladko-kyselé chutě s odkazem na vynikající japonskou kuchyni a jeho příprava vám nezabere více jak půl hodiny.
koriandr
čerstvý, chilli paprička, jarní cibulka, limeta a černý sezam k podávání
Omáčka
5
lžíce
arašídové máslo
4
lžíce
sojová omáčka
1
lžíce
miso
pasty miso
1
lžíce
víno
sladké rýžové víno mirin
3
stroužek
česnek
0,50
lžíce
zázvor
nastrouhaný čerstvý
Postup přípravy receptu
1
Filet lososa nakrájejte na 2-3 cm široké porce, kůži ponechte. V misce prošlehejte pastu miso se sójovou omáčkou a olejem, kousky lososa marinádou potřete a nechte ho odpočinout asi 10 minut při pokojové teplotě.
Porce lososa zlehka obalte v cukru, dejte na rozpálenou pánev s trochou oleje a zprudka a krátce opečte ze všech stran, postačí vždy asi půl minuty. Hotové porce lososa osolte.
3
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Mezitím dejte do mixéru všechny suroviny na omáčku a rozmixujte je.
Podle potřeby přidejte 1-2 lžíce vody z těstovin, omáčka by měla být hustá, ale měla by pomalu stékat ze lžíce. Těstoviny slijte a důkladně promíchejte s omáčkou.
Mňam moc dobré jídlo. Arašídové máslo v receptech mám moc ráda. Nejvíc se mi chuťově osvědčilo 100% máslo z Vital Country
https://www.vitalcountry.cz/vital-country-arasidove-maslo-jemne-500g/