Jednoduchý a rychlý pokrm v podobě těstovin s opečeným lilkem, cuketami a rajčaty si ihned všichni oblíbí. Přidejte do něj kapary, olivy a strouhaný parmazán a lehký oběd či večeře s vůni Itálie je na světě.
Lilek pokrájejte na kostičky, posolte a nechte asi 10 minut vypotit. Mezitím dejte vařit vodu na těstoviny, pokrájejte na kostičky cuketu, oloupejte česnek a nakrájejte ho na plátky. Tekutinu z lilku odsajte papírovou utěrkou, nebojte se přitlačit, „vypocený“ lilek nasákne mnohem méně oleje.
Na pánvi rozpalte olej, opečte lilek a cukety, přidejte česnek a rajčata. Krátce orestujte, podlijte asi 3 lžícemi vody z těstovin a nechte tekutinu asi 1 minutu redukovat. Přidejte kapary, olivy a scezené těstoviny. Vše promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Porce na talíři pak posypte strouhaným parmazánem.