g
těstoviny
Můžou být i kolínka, omáčka by se do nich měla zatéci)
Postup přípravy receptu
1
Podusit cibuli na olivovém oleji, přidat žampiony, pak papriku, baklažány, rajčata, okořenit a dusit. Přidat passata a dodusit do měkka, promíchat s uvařenými těstovinami. Podávat bohatě posypané parmezánem.
2
Trochu to chuťově připomíná imam bajalde (ale to je unikátní historický recept). Může se přidat i jiná zelenina, hrášek se sem moc nehodí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Simča Sládková
|14. 9. 2008 13:54
Dělala jsem to dnes k obědu. Měla jsem uvařené vrtulky, bylo to s nimi moc dobré. Jen jsem po smíchání zeleniny s těstovinami zasypala rendlík částí sýra a strčila na 20 minut do trouby (jednak aby se chutě propojily a jednak že jsem měla jídlo hotové dříve, než byl zbytek rodiny ready). Dávám za 1 a zařazuji do rodinného jídelníčku!
petra
|19. 5. 2006 13:56
To vypadá moc dobře. Lilky miluju. Hned bych si to dala. Bohužel mám přítele, který nerad tepelně upravovanou zeleninu - hlavně mrkev, papriku a rajčata. A sama pro sebe si vařit nebudu, to mě nebaví. Ach jo.
Airan Novakova
|7. 12. 2005 13:29
Tak jsme to meli vcera k veceri:-)) VYBORNE! Moc jsme si pochutnali. Davam 1!
Helena
|5. 12. 2005 16:26
Pni Airan,kdyz jsem cetla vase recepty,tak jsem poznala,ze si padnem do noty.Jen vice zeleninovych jidel,vsechna co znate,je to potreba.
Airan Novakova
|5. 12. 2005 15:45
Lilku neodolam a toto v nejblizssi dobe vyzkousim, diky za recept. Co se tyce imam bajaldy uz mam na to asi tucet receptu a ZADNY NEZKLAMAL:-)))