Maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme jen jestli máme rádi solená jídla (když jsem to dělala, tak jsem to ani nesolila, protože ten čenek a koření tomu dodají chuť, ale je to jen na vás).
2
Necháme si rozpálit olej na větší pánvi (přijdou tam ještě těstoviny) a zprudka maso opečeme (pro neznalé - jak jsem se již dozvěděla, zprudka osmahnout znamená: pořádně to rozpal, vhoď tam maso a pořád a pořád a pořád míchej, kuřecí maso se dělá docela rychle, ale než to vypneš radši to ochutnej - syrový maso se pak špatně jí).
3
Někde vedle v misce si rozmixujeme sýry se smetanou, aby nám vznikla taková kašovitá hmota (radši řidší než hustší, aby z toho pak nevznikla patlanina) a přidáme rozmačkané 2 stroužky česneku a koření podle chuti.
4
Z pánve s hotovým masem odlijeme přebytečný olej, i když trošku tam nechat můžeme, ať se to pěkně rozmíchá a nalijeme tam sýrovou směsku. Necháme projít varem (nevím jak dlouho - prostě jsem tam strčila prst a spálila se). Přisypeme uvařené těstoviny podle návodu a pořádně promícháme.
5
Recept je vhodný i pro naprostého začátečníka (jako jsem já).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jirka
|3. 8. 2015 17:02
Měl jsem chuť na něco podobného a jelikož jste riskovala i zdraví s tím spáleným prstem, tak to vyzkouším.:-)
Pavla Kalinová
|8. 3. 2009 14:39
Výborné, výborné. Vune cesneku a testovin s kurecim masem. Parada. Pridala jsem nakrajeny porek a cibulovou nat, aby to bylo trosku barevnejsi a delala jsem s barevnymi testovinami. Trida:-)
Lenka
|27. 11. 2007 12:04
Tak tenhle recept vyzkousim uz jenom kvuli krasnemu barvitemu podani :-D Jelikoz jsem taky zacatecnik, tak takove sikovne recepty jen uvitam. Dekuju
Alena H.
|26. 11. 2007 13:05
Tak to mám taky moc ráda. Ještě někdy přidám pórek, nebo šunku, nebo žampiony! mňam!