Špagety patří k oblíbeným rychlým pokrmům. Variací na jejich přípravu jsou stovky. Zkuste k nim tentokrát přidat lahodné pesto z na cibulce orestovaného hrášku a chřestu, ovoněné česnekem a mátou a dochucené kapkou citronové šťávy. V kombinaci s nastrouhaným parmazánem chutná božsky.
Cibuli nasekejte nadrobno a zpěňte na pánvi na lžíci oleje. Chřestu odlomte dřevnaté konce, stonky pokrájejte, přidejte k cibuli, hlavičky zatím ponechte stranou, a dvě minuty restujte. Povolený hrášek dejte do mixéru, přidejte orestovaný chřest, česnek, hrst mátových lístků a citronovou šťávu. Směs osolte, opepřete a nahrubo rozmixujte.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, slijte a vmíchejte je do hráškového pesta. Na pánvi krátce orestujte hlavičky chřestu. Těstoviny rozdělte na talíře, přidejte hlavičky chřestu, lístky máty, zasypte je parmazánem, dochuťte růžovým pepřem a zakápněte olivovým olejem.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2020)