• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s holandskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Těstoviny s holandskou omáčkou

autor: zufanka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstoviny s holandskou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • smetana ke šlehání
    • koření
    • petrželová nať
    • 10
      g slanina moravská, anglická
    • žampiony podle uvážení
    • omáčka Holandská
    • těstoviny široké, dlouhé těstoviny (špagety)

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi si orestujeme cibuli se slaninou, které jsme nadrobno nakrájeli. Přidáme očištěná kuřátka(žampióny), okořeníme a po krátkém restovaní přidáme smetanu ke šlehaní. Když smetana začne vřít, podle potřeby přidáme holandskou omáčku (cca 250-300 ml), tak abychom dosáhli správně husté konzistence omáčky. Pozor, omáčka při vaření musí prudce vřít(cca 5-10min).
2
Přidáme nakrájenou petrželovú nať a vmícháme do uvařených těstovin. Pro milovníky masa, můžete pridat do receptu i kuřecí maso. Solíme až ke konci, holandská omáčka je většinou dostatečně slaná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 15:13

    Bylo to dlouhé, tak ty vyrianty znovu: BERNAISE [berníz] - bernská omáčka - zákl. HO doplníme nadrobno posekanou petrželkou, estragonem a kerblíkem. CHORON [šoron] - HO ochucená rajčatovým protlakem. MALTÉZSKÁ - HO ochucená pomerančovou šťávou i kůrou. MUŠELÍN - HO zjemněná šlehanou neslazenou smetanou. SUVOROV - HO doplněná kromě nadrobno posekané petrželky, estragonu a kerblíku i lanýži. ŠALVĚJOVÁ - HO ochucená vývarem šalvěje a bílým vínem. Takže vývar ANO, škrob NE. Ale pochopile jsem, proč ho tam babička dávala - aby byla omáčka trvanlivěkší a neklesla, rodiče třeba jedli, až přišli po třetí z práce....

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 15:10

    Api, nechci se dohadovat, mne to takto naučila babička, takže jak to já znám a dělám, tak jsem to tu napsala. Jen pro uklidnění svědomí jsem si od studentů Gastro oboru půjčila receptury a tam jsem vyčetla asi toto: Holandská omáčkaSvětlá až krémová omáčka jemné vůně po čerstvém másle, žloutcích, použitém vývaru (hovězí, k rybě rybí, místo vývaru se používá i voda s octem nebo víno) a koření. 1. způsob: nádobu s vývarem a žloutky vložíme do vroucí lázně a šleháme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Teprve potom přidáme plátky syrového másla, lehce promícháme a dochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem a podle potřeby solí. 2. způsob: Nad parou šleháme žloutky a vývar, po zhoustnutí zvolna přidáváme rozehřáté máslo. Jakýmkoli způsobem připravenou h. omáčku uchováváme jen při teplotě 50°C a to po co nejkratší dobu, jinak klesne a srazí se. Z této základní jemní omáčky a připravuji další omáčky: BERNAISE [berníz] - bernská omáčka - zákl.

  • Apina Hrbek | 11. 6. 2009 13:30

    Simco, vis, ze te respektuji jako zdatnou kucharku, ale do Holandske omacky se nepridava zadny hovezi vyvar ani skrobova moucka.

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 13:24

    No a celkově k tomuto receptu - přiznám se, že bych se bála nechat holandskou omáčku pruce vřít 5 - 10 minut, jak tento recpet uvádí. Možná - pokud existuje - nějakou omáčku "z pytlíku", ale klasickým, níže popsaným způsobem vytvořenou omáčku.... do toho bych asi nešla..... S.

  • Apina Hrbek | 11. 6. 2009 13:24

    Sylvo, posilam recept na Holandskou omacku do novych receptu. Pokud by se z nejakeho duvodu neobjevil, poslete mi email a ja vam ho poslu.

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 13:21

    Ano, Sylvo, právě nedávno jsem se zlobila u jiného receptu že autor receptu předpokládá, že jsou tu všichni zkušení kuchaři. Takže pro ty, kdo neznají Holandskou omáčku zde doplňuji: holanskou omáčku uděláte ze 4 žloutků, osolíte a rozšleháte. Přidáte 1/8 l vlažného hovězího vývaru (v nejhorším vody) s rozmíchanými 10 g bramborové moučky (může být i hladká mouka) a hrnek postavíte do vodní lázně, kde směs zahříváte a mícháte. Po kouscích přidáváte 100g másla. Zahříváním omáčka začne houstnout. Odstavíte, přildáte šťávu z 1/2 citrónu a kvedláte až do vychladnutí. Tato omáčka je považována za královnu oméček.

  • Sylva P. | 11. 6. 2009 09:57

    Ještě kdybych tak věděla, co je Holandská omáčka. Ve skleničce hotová nebo v sáčku.... nebo dresing?

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Koření Omáčka Petrželová nať Slanina Smetana ke šlehání Těstoviny Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Třešňovo-čokoládové muffiny

Třešňovo-čokoládové muffiny

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Vařené mušle

Vařené mušle

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Drážďanský guláš
Drážďanský guláš
15
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
15
Španělská paella krok za krokem
Španělská paella krok za…

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Nestoudná Karin Krajčo Babinská: Rochnila se nahá v jídle!

Nestoudná Karin Krajčo Babinská: Rochnila se nahá v jídle!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Těstoviny s holandskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact