• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s holandskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Těstoviny s holandskou omáčkou

autor: zufanka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstoviny s holandskou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • smetana ke šlehání
    • koření
    • petrželová nať
    • 10
      g slanina moravská, anglická
    • žampiony podle uvážení
    • omáčka Holandská
    • těstoviny široké, dlouhé těstoviny (špagety)

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi si orestujeme cibuli se slaninou, které jsme nadrobno nakrájeli. Přidáme očištěná kuřátka(žampióny), okořeníme a po krátkém restovaní přidáme smetanu ke šlehaní. Když smetana začne vřít, podle potřeby přidáme holandskou omáčku (cca 250-300 ml), tak abychom dosáhli správně husté konzistence omáčky. Pozor, omáčka při vaření musí prudce vřít(cca 5-10min).
2
Přidáme nakrájenou petrželovú nať a vmícháme do uvařených těstovin. Pro milovníky masa, můžete pridat do receptu i kuřecí maso. Solíme až ke konci, holandská omáčka je většinou dostatečně slaná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 15:13

    Bylo to dlouhé, tak ty vyrianty znovu: BERNAISE [berníz] - bernská omáčka - zákl. HO doplníme nadrobno posekanou petrželkou, estragonem a kerblíkem. CHORON [šoron] - HO ochucená rajčatovým protlakem. MALTÉZSKÁ - HO ochucená pomerančovou šťávou i kůrou. MUŠELÍN - HO zjemněná šlehanou neslazenou smetanou. SUVOROV - HO doplněná kromě nadrobno posekané petrželky, estragonu a kerblíku i lanýži. ŠALVĚJOVÁ - HO ochucená vývarem šalvěje a bílým vínem. Takže vývar ANO, škrob NE. Ale pochopile jsem, proč ho tam babička dávala - aby byla omáčka trvanlivěkší a neklesla, rodiče třeba jedli, až přišli po třetí z práce....

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 15:10

    Api, nechci se dohadovat, mne to takto naučila babička, takže jak to já znám a dělám, tak jsem to tu napsala. Jen pro uklidnění svědomí jsem si od studentů Gastro oboru půjčila receptury a tam jsem vyčetla asi toto: Holandská omáčkaSvětlá až krémová omáčka jemné vůně po čerstvém másle, žloutcích, použitém vývaru (hovězí, k rybě rybí, místo vývaru se používá i voda s octem nebo víno) a koření. 1. způsob: nádobu s vývarem a žloutky vložíme do vroucí lázně a šleháme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Teprve potom přidáme plátky syrového másla, lehce promícháme a dochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem a podle potřeby solí. 2. způsob: Nad parou šleháme žloutky a vývar, po zhoustnutí zvolna přidáváme rozehřáté máslo. Jakýmkoli způsobem připravenou h. omáčku uchováváme jen při teplotě 50°C a to po co nejkratší dobu, jinak klesne a srazí se. Z této základní jemní omáčky a připravuji další omáčky: BERNAISE [berníz] - bernská omáčka - zákl.

  • Apina Hrbek | 11. 6. 2009 13:30

    Simco, vis, ze te respektuji jako zdatnou kucharku, ale do Holandske omacky se nepridava zadny hovezi vyvar ani skrobova moucka.

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 13:24

    No a celkově k tomuto receptu - přiznám se, že bych se bála nechat holandskou omáčku pruce vřít 5 - 10 minut, jak tento recpet uvádí. Možná - pokud existuje - nějakou omáčku "z pytlíku", ale klasickým, níže popsaným způsobem vytvořenou omáčku.... do toho bych asi nešla..... S.

  • Apina Hrbek | 11. 6. 2009 13:24

    Sylvo, posilam recept na Holandskou omacku do novych receptu. Pokud by se z nejakeho duvodu neobjevil, poslete mi email a ja vam ho poslu.

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 13:21

    Ano, Sylvo, právě nedávno jsem se zlobila u jiného receptu že autor receptu předpokládá, že jsou tu všichni zkušení kuchaři. Takže pro ty, kdo neznají Holandskou omáčku zde doplňuji: holanskou omáčku uděláte ze 4 žloutků, osolíte a rozšleháte. Přidáte 1/8 l vlažného hovězího vývaru (v nejhorším vody) s rozmíchanými 10 g bramborové moučky (může být i hladká mouka) a hrnek postavíte do vodní lázně, kde směs zahříváte a mícháte. Po kouscích přidáváte 100g másla. Zahříváním omáčka začne houstnout. Odstavíte, přildáte šťávu z 1/2 citrónu a kvedláte až do vychladnutí. Tato omáčka je považována za královnu oméček.

  • Sylva P. | 11. 6. 2009 09:57

    Ještě kdybych tak věděla, co je Holandská omáčka. Ve skleničce hotová nebo v sáčku.... nebo dresing?

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Koření Omáčka Petrželová nať Slanina Smetana ke šlehání Těstoviny Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s tvarohem

Rybí pomazánka s tvarohem

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky

Vynikající kvasnicové knedlíčky do…

Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

17
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
15
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová…
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Comic-Con Brno přivítá hvězdy Policejní akademie!

Comic-Con Brno přivítá hvězdy Policejní akademie!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Těstoviny s holandskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact