• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s holandskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Těstoviny s holandskou omáčkou

autor: zufanka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstoviny s holandskou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • smetana ke šlehání
    • koření
    • petrželová nať
    • 10
      g slanina moravská, anglická
    • žampiony podle uvážení
    • omáčka Holandská
    • těstoviny široké, dlouhé těstoviny (špagety)

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi si orestujeme cibuli se slaninou, které jsme nadrobno nakrájeli. Přidáme očištěná kuřátka(žampióny), okořeníme a po krátkém restovaní přidáme smetanu ke šlehaní. Když smetana začne vřít, podle potřeby přidáme holandskou omáčku (cca 250-300 ml), tak abychom dosáhli správně husté konzistence omáčky. Pozor, omáčka při vaření musí prudce vřít(cca 5-10min).
2
Přidáme nakrájenou petrželovú nať a vmícháme do uvařených těstovin. Pro milovníky masa, můžete pridat do receptu i kuřecí maso. Solíme až ke konci, holandská omáčka je většinou dostatečně slaná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 15:13

    Bylo to dlouhé, tak ty vyrianty znovu: BERNAISE [berníz] - bernská omáčka - zákl. HO doplníme nadrobno posekanou petrželkou, estragonem a kerblíkem. CHORON [šoron] - HO ochucená rajčatovým protlakem. MALTÉZSKÁ - HO ochucená pomerančovou šťávou i kůrou. MUŠELÍN - HO zjemněná šlehanou neslazenou smetanou. SUVOROV - HO doplněná kromě nadrobno posekané petrželky, estragonu a kerblíku i lanýži. ŠALVĚJOVÁ - HO ochucená vývarem šalvěje a bílým vínem. Takže vývar ANO, škrob NE. Ale pochopile jsem, proč ho tam babička dávala - aby byla omáčka trvanlivěkší a neklesla, rodiče třeba jedli, až přišli po třetí z práce....

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 15:10

    Api, nechci se dohadovat, mne to takto naučila babička, takže jak to já znám a dělám, tak jsem to tu napsala. Jen pro uklidnění svědomí jsem si od studentů Gastro oboru půjčila receptury a tam jsem vyčetla asi toto: Holandská omáčkaSvětlá až krémová omáčka jemné vůně po čerstvém másle, žloutcích, použitém vývaru (hovězí, k rybě rybí, místo vývaru se používá i voda s octem nebo víno) a koření. 1. způsob: nádobu s vývarem a žloutky vložíme do vroucí lázně a šleháme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Teprve potom přidáme plátky syrového másla, lehce promícháme a dochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem a podle potřeby solí. 2. způsob: Nad parou šleháme žloutky a vývar, po zhoustnutí zvolna přidáváme rozehřáté máslo. Jakýmkoli způsobem připravenou h. omáčku uchováváme jen při teplotě 50°C a to po co nejkratší dobu, jinak klesne a srazí se. Z této základní jemní omáčky a připravuji další omáčky: BERNAISE [berníz] - bernská omáčka - zákl.

  • Apina Hrbek | 11. 6. 2009 13:30

    Simco, vis, ze te respektuji jako zdatnou kucharku, ale do Holandske omacky se nepridava zadny hovezi vyvar ani skrobova moucka.

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 13:24

    No a celkově k tomuto receptu - přiznám se, že bych se bála nechat holandskou omáčku pruce vřít 5 - 10 minut, jak tento recpet uvádí. Možná - pokud existuje - nějakou omáčku "z pytlíku", ale klasickým, níže popsaným způsobem vytvořenou omáčku.... do toho bych asi nešla..... S.

  • Apina Hrbek | 11. 6. 2009 13:24

    Sylvo, posilam recept na Holandskou omacku do novych receptu. Pokud by se z nejakeho duvodu neobjevil, poslete mi email a ja vam ho poslu.

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 13:21

    Ano, Sylvo, právě nedávno jsem se zlobila u jiného receptu že autor receptu předpokládá, že jsou tu všichni zkušení kuchaři. Takže pro ty, kdo neznají Holandskou omáčku zde doplňuji: holanskou omáčku uděláte ze 4 žloutků, osolíte a rozšleháte. Přidáte 1/8 l vlažného hovězího vývaru (v nejhorším vody) s rozmíchanými 10 g bramborové moučky (může být i hladká mouka) a hrnek postavíte do vodní lázně, kde směs zahříváte a mícháte. Po kouscích přidáváte 100g másla. Zahříváním omáčka začne houstnout. Odstavíte, přildáte šťávu z 1/2 citrónu a kvedláte až do vychladnutí. Tato omáčka je považována za královnu oméček.

  • Sylva P. | 11. 6. 2009 09:57

    Ještě kdybych tak věděla, co je Holandská omáčka. Ve skleničce hotová nebo v sáčku.... nebo dresing?

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Koření Omáčka Petrželová nať Slanina Smetana ke šlehání Těstoviny Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr koláč

Fofr koláč

Hovězí polévka s masem - dietní

Hovězí polévka s masem - dietní

Pikantní škvarková pomazánka nejen na topinky

Pikantní škvarková pomazánka nejen na…

Úžasná vajíčková pomazánka

Úžasná vajíčková pomazánka

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Cizrna na italský způsob II.

Cizrna na italský způsob II.

"Dietní" řízečky se šťouchanými brambory a okurkovým salátem

"Dietní" řízečky se šťouchanými…

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

Fazolky s kari rýží a masovými…

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

34
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
30
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
29
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou
Meruňkový koláč s…
28
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
27
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Těstoviny s holandskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact