• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s holandskou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Těstoviny s holandskou omáčkou

autor: zufanka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstoviny s holandskou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • smetana ke šlehání
    • koření
    • petrželová nať
    • 10
      g slanina moravská, anglická
    • žampiony podle uvážení
    • omáčka Holandská
    • těstoviny široké, dlouhé těstoviny (špagety)

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi si orestujeme cibuli se slaninou, které jsme nadrobno nakrájeli. Přidáme očištěná kuřátka(žampióny), okořeníme a po krátkém restovaní přidáme smetanu ke šlehaní. Když smetana začne vřít, podle potřeby přidáme holandskou omáčku (cca 250-300 ml), tak abychom dosáhli správně husté konzistence omáčky. Pozor, omáčka při vaření musí prudce vřít(cca 5-10min).
2
Přidáme nakrájenou petrželovú nať a vmícháme do uvařených těstovin. Pro milovníky masa, můžete pridat do receptu i kuřecí maso. Solíme až ke konci, holandská omáčka je většinou dostatečně slaná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Vepřový řízek s holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 15:13

    Bylo to dlouhé, tak ty vyrianty znovu: BERNAISE [berníz] - bernská omáčka - zákl. HO doplníme nadrobno posekanou petrželkou, estragonem a kerblíkem. CHORON [šoron] - HO ochucená rajčatovým protlakem. MALTÉZSKÁ - HO ochucená pomerančovou šťávou i kůrou. MUŠELÍN - HO zjemněná šlehanou neslazenou smetanou. SUVOROV - HO doplněná kromě nadrobno posekané petrželky, estragonu a kerblíku i lanýži. ŠALVĚJOVÁ - HO ochucená vývarem šalvěje a bílým vínem. Takže vývar ANO, škrob NE. Ale pochopile jsem, proč ho tam babička dávala - aby byla omáčka trvanlivěkší a neklesla, rodiče třeba jedli, až přišli po třetí z práce....

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 15:10

    Api, nechci se dohadovat, mne to takto naučila babička, takže jak to já znám a dělám, tak jsem to tu napsala. Jen pro uklidnění svědomí jsem si od studentů Gastro oboru půjčila receptury a tam jsem vyčetla asi toto: Holandská omáčkaSvětlá až krémová omáčka jemné vůně po čerstvém másle, žloutcích, použitém vývaru (hovězí, k rybě rybí, místo vývaru se používá i voda s octem nebo víno) a koření. 1. způsob: nádobu s vývarem a žloutky vložíme do vroucí lázně a šleháme tak dlouho, dokud směs nezhoustne. Teprve potom přidáme plátky syrového másla, lehce promícháme a dochutíme citronovou šťávou, mletým pepřem a podle potřeby solí. 2. způsob: Nad parou šleháme žloutky a vývar, po zhoustnutí zvolna přidáváme rozehřáté máslo. Jakýmkoli způsobem připravenou h. omáčku uchováváme jen při teplotě 50°C a to po co nejkratší dobu, jinak klesne a srazí se. Z této základní jemní omáčky a připravuji další omáčky: BERNAISE [berníz] - bernská omáčka - zákl.

  • Apina Hrbek | 11. 6. 2009 13:30

    Simco, vis, ze te respektuji jako zdatnou kucharku, ale do Holandske omacky se nepridava zadny hovezi vyvar ani skrobova moucka.

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 13:24

    No a celkově k tomuto receptu - přiznám se, že bych se bála nechat holandskou omáčku pruce vřít 5 - 10 minut, jak tento recpet uvádí. Možná - pokud existuje - nějakou omáčku "z pytlíku", ale klasickým, níže popsaným způsobem vytvořenou omáčku.... do toho bych asi nešla..... S.

  • Apina Hrbek | 11. 6. 2009 13:24

    Sylvo, posilam recept na Holandskou omacku do novych receptu. Pokud by se z nejakeho duvodu neobjevil, poslete mi email a ja vam ho poslu.

  • Simča Sládková | 11. 6. 2009 13:21

    Ano, Sylvo, právě nedávno jsem se zlobila u jiného receptu že autor receptu předpokládá, že jsou tu všichni zkušení kuchaři. Takže pro ty, kdo neznají Holandskou omáčku zde doplňuji: holanskou omáčku uděláte ze 4 žloutků, osolíte a rozšleháte. Přidáte 1/8 l vlažného hovězího vývaru (v nejhorším vody) s rozmíchanými 10 g bramborové moučky (může být i hladká mouka) a hrnek postavíte do vodní lázně, kde směs zahříváte a mícháte. Po kouscích přidáváte 100g másla. Zahříváním omáčka začne houstnout. Odstavíte, přildáte šťávu z 1/2 citrónu a kvedláte až do vychladnutí. Tato omáčka je považována za královnu oméček.

  • Sylva P. | 11. 6. 2009 09:57

    Ještě kdybych tak věděla, co je Holandská omáčka. Ve skleničce hotová nebo v sáčku.... nebo dresing?

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Oběd Večeře Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Koření Omáčka Petrželová nať Slanina Smetana ke šlehání Těstoviny Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Pečený česnek

Pečený česnek

Linecké banánky

Linecké banánky

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Báječná (nejen) broskvová roláda

Báječná (nejen) broskvová roláda

Frankfurtská polévka s hlívou

Frankfurtská polévka s hlívou

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

Poslední sledované recepty

51
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
39
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
26
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Festival ve Varech odtajnil hlavní hvězdu: Přijede Michael Douglas!

Festival ve Varech odtajnil hlavní hvězdu: Přijede Michael Douglas!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Těstoviny s holandskou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact