Těstoviny můžete připravit na nespočet způsobů. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá. Varianta s chřestem, fazolemi edamame a sýrem je nejen chutná, ale i zdravá.
Dejte vařit vodu do širšího hrnce, fazole důkladně prolijte v cedníku horkou vodou, aby povolily, chřestu odlomte dřevnaté konce, cibuli pokrájejte na tenké klínky.
Do osolené vroucí vody dejte na 3 minuty chřest, vylovte ho a ihned zchlaďte ledovou vodou, aby se zastavil zbytkový var a zelenina si zachovala svěžest. Do vroucí vody po chřestu dejte vařit těstoviny. Na pánvi na troše oleje zpěňte cibuli, asi po 2 minutách přidejte fazole a po dalších 2 minutách chřest pokrájený na kousky velikosti sousta. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Podlijte naběračkou vody z těstovin a nechte tekutinu trochu zredukovat.
Těstoviny uvařené na skus slijte a vsypte do pánve, promíchejte se zeleninou a nandejte na talíře. Bohatě zasypte nastrouhaným pecorinem, lístky máty, růžovým pepřem a zastříkněte olivovým olejem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2019)