Neobvyklá trojkombinace vás mile překvapí. Těstoviny ve spojení s dýní a kapustou chutnají prostě parádně. Navíc je příprava snadná a suroviny dostupné. Tak se do toho pusťte!
Na pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm lístky šalvěje. Opatrně šalvěj vyndejte na papírovou utěrku a k máslu nasypte najemno nakrájenou cibuli. Po 5 minutách přidejte na plátky pokrájený česnek a chilli a po další minutě třetinu na kostičky pokrájené dýně, na proužky nakrájenou kapustu a papriku, vše restujte ještě dalších 5 minut.
Zbylou dýni povařte doměkka ve vývaru, osolte, opepřete a rozmixujte dohladka. Vlijte do pánve k zelenině, přidejte smetanu a povařte do zhoustnutí. Dochuťte muškátovým oříškem a vmíchejte do ní většinu parmazánu a těstoviny. Podle chuti dosolte a opepřete, sypejte parmazánem a šalvějovými lístky.