těstoviny
kratke, nejlepe spiraly; mnozstvi pro 2 osoby
150
g
čekanka - červená
100-150 g (pulka hlavky)
2
ks
šalotka
1
ks
řapíkatý celer
1 rapik bez listu
fenyklová semínka
pul lzicky
100
ml
bílé víno
cca
máslo
panenský olivový olej
strouhaný parmazán
mascarpone
nemusi byt
Postup přípravy receptu
1
Čekanku nakrájíme na tenké proužky, šalotky na kolečka, řapík celeru nadrobno. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a lžičku másla, přidáme šalotku a celer. Chvíli restujeme, poté přidáme čekanku a fenyklová semínka, osolíme, promícháme a ještě chvíli vše restujeme na mirném plameni. Přilejeme víno, přikryjeme pokličkou a vaříme cca 10 minut.
2
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu. Když mají náležitou tvrdost slijeme, neproplachujeme a rovnou přidáme k čekance. Vše promícháme na prudkém plameni a ihned podáváme. Každou porci posypeme parmezánem. Celkový výsledek (ne každému chutná nahořklá chuť čekanky) můžeme zjemnit přidáním cca 2 lžic mascarpone ve fázi míchání těstovin s čekankou.