• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s brokolicovým pestem
Napište svůj komentář k receptu

Těstoviny s brokolicovým pestem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstoviny s brokolicovým pestem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček těsto nejlépe fusilli nebo penne
    • brokolice
    • 2
      stroužek česnek
    • 5
      lžička olivový olej
    • sýr
    • citronová šťáva
    • piniové oříšky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      plechovka sušená rajčata v olivovém oleji
    • 75
      g černé olivy

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě s kapkou oleje.
2
Brokolici (stačí tak půlku) dáme povařit do slané vody, dokud nezměkne.
3
Když je brokolice měkká, slijeme vodu, přidáme do ní olivový olej, prolisovaný česnek, špetku soli, nejlépe čerstvě mletý pepř, trochu šťávy z citronu a piniové oříšky.
4
Tuto směs vidličkou rozmačkáme a smícháme. (Obyčejně to ochutnám ještě před tím, než to dám na těstoviny, aby nebyla brokolicová směs příliš kyselá nebo málo slaná... ale hlavně podle chuti každého).
5
Nasypeme brokolicové pesto na uvařené těstoviny. Nakrájíme černé olivy a sušená rajčata a také přidáme k těstovinám.
6
Těstoviny promícháme a nakonec do nich přidáme nastrouhaný sýr. Může být eidam nebo jiný druh tvrdého sýra. Sýr necháme trošku na těstovinách roztopit a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Těstoviny s hráškovo-mátovým pestem a chřestem

Těstoviny s hráškovo-mátovým pestem a…

Těstoviny s pestem a opečenou kukuřicí

Těstoviny s pestem a opečenou kukuřicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza - | 21. 5. 2007 13:26

    ik, olejom sa zabezpečí, že sa cestoviny nezlepia, ale lepok z nich nezlikvidujete. To môžete urobiť jedine premytím cestovín po uvarení. Preto sa cestoviny, na ktoré ide omáčka, nikdy nepremývajú. Olej tomu neublíži :)))

  • MYš | 21. 5. 2007 11:51

    I já vařím těstoviny vždy s kapkou oleje !

  • Pavlína Burkovičová | 28. 5. 2006 21:49

    jen malá poznámka ke komentáři ik - také vždy vařím těstoviny s kapkou oleje (-:

  • ik | 26. 5. 2006 12:24

    těstoviny se v žadném případě nevaří s kapkou oleje !! fuuj, zničíte lepkavou vrstvu na povrchu po uvaření, na kterou se lepí omáčka/pesto

  • Michaela Atherton | 19. 5. 2006 15:50

    Hmmm... to je recept meho gusta:o]

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Ostatní Z těstovin Pro děti Oběd Večeře Vaření Děti Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Černé olivy Česnek Citronová šťáva Olivový olej Pepř mletý Piniové oříšky Sůl Sušená rajčata Sýr Těsto
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Valašská zelňačka s houbami

Valašská zelňačka s houbami

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Pomerančový sorbet

Pomerančový sorbet

Barevná karamelová lízátka

Barevná karamelová lízátka

Vegetariánské kari s kurkumou, sójovými boby a batáty

Vegetariánské kari s kurkumou,…

Podzimní salát Coleslaw

Podzimní salát Coleslaw

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

33
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
26
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
24
French toast
French toast
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Svatý Václav slavil čtvrtstoletí: Slováček přišel na svíčkovou! A Dejdar jako „výčepák“

Svatý Václav slavil čtvrtstoletí: Slováček přišel na svíčkovou! A Dejdar jako „výčepák“

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Těstoviny s brokolicovým pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact