• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Těstoviny s brokolicovým pestem
Napište svůj komentář k receptu

Těstoviny s brokolicovým pestem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Těstoviny s brokolicovým pestem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček těsto nejlépe fusilli nebo penne
    • brokolice
    • 2
      stroužek česnek
    • 5
      lžička olivový olej
    • sýr
    • citronová šťáva
    • piniové oříšky
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      plechovka sušená rajčata v olivovém oleji
    • 75
      g černé olivy

Postup přípravy receptu

1
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě s kapkou oleje.
2
Brokolici (stačí tak půlku) dáme povařit do slané vody, dokud nezměkne.
3
Když je brokolice měkká, slijeme vodu, přidáme do ní olivový olej, prolisovaný česnek, špetku soli, nejlépe čerstvě mletý pepř, trochu šťávy z citronu a piniové oříšky.
4
Tuto směs vidličkou rozmačkáme a smícháme. (Obyčejně to ochutnám ještě před tím, než to dám na těstoviny, aby nebyla brokolicová směs příliš kyselá nebo málo slaná... ale hlavně podle chuti každého).
5
Nasypeme brokolicové pesto na uvařené těstoviny. Nakrájíme černé olivy a sušená rajčata a také přidáme k těstovinám.
6
Těstoviny promícháme a nakonec do nich přidáme nastrouhaný sýr. Může být eidam nebo jiný druh tvrdého sýra. Sýr necháme trošku na těstovinách roztopit a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s ricottou a  pestem

Těstoviny s ricottou a pestem

Těstoviny s hráškovo-mátovým pestem a chřestem

Těstoviny s hráškovo-mátovým pestem a…

Těstoviny s pestem a opečenou kukuřicí

Těstoviny s pestem a opečenou kukuřicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza - | 21. 5. 2007 13:26

    ik, olejom sa zabezpečí, že sa cestoviny nezlepia, ale lepok z nich nezlikvidujete. To môžete urobiť jedine premytím cestovín po uvarení. Preto sa cestoviny, na ktoré ide omáčka, nikdy nepremývajú. Olej tomu neublíži :)))

  • MYš | 21. 5. 2007 11:51

    I já vařím těstoviny vždy s kapkou oleje !

  • Pavlína Burkovičová | 28. 5. 2006 21:49

    jen malá poznámka ke komentáři ik - také vždy vařím těstoviny s kapkou oleje (-:

  • ik | 26. 5. 2006 12:24

    těstoviny se v žadném případě nevaří s kapkou oleje !! fuuj, zničíte lepkavou vrstvu na povrchu po uvaření, na kterou se lepí omáčka/pesto

  • Michaela Atherton | 19. 5. 2006 15:50

    Hmmm... to je recept meho gusta:o]

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Ostatní Z těstovin Pro děti Oběd Večeře Vaření Děti Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brokolice Černé olivy Česnek Citronová šťáva Olivový olej Pepř mletý Piniové oříšky Sůl Sušená rajčata Sýr Těsto
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké cukroví DIA

Linecké cukroví DIA

Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Česnečka pro labužníky

Česnečka pro labužníky

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

64
Rybí frikadelky
Rybí frikadelky
42
Dal Makhani
Dal Makhani
35
Pečené brambory
Pečené brambory
34
Tradiční bramborový salát
Tradiční bramborový salát
33
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Těstoviny s brokolicovým pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact